Savjeti o sigurnosti na internetu vezani uz airdropove, referale i ostale teme iz ovog podforuma
-
Vezano uz airdrope, najvaznije pravilo u kriptu je ne klikati na sumjive linkove kojivam prvenstveno stizu u mail, ali ih mozete naci i posvuda na internetu.
naravno da cete morati klinkuti na link za sam airdrop jer je to uglavnom ink na google spreadsheet, ako na twitteru ili bilo gjde ne vidite na sto klikate, nema slike, pripazite na sam link.
kod koristenja myetherwalleta tamo kod njih na webu sve lijepo pise, tipican primjer. https, licence i te stvari. najgora hakiranja su na stranice koje izgledaju potpuno isto kao mjenjacnica, ali odvedu vas na drugu domenu zapravo na kojoj ce vam hakeri uzeti novcice. veliki oprez generalno s ovim stvarima je nuzan.
meni su sasvim nejasni ljudi koji ce također downloadat sve i svasta, u ovom slucaju wallete razno razne a coina jos ni nema. haha. gledajte na svaki ovaj link kao na mogucu prijevaru ili potencijalan virus. uvijek. i nikad ne skidajte wallete za nesto o cemu ne znate nista.
preporuka za brwser: brave . ima integriran wallet i metamask i namijenjen je kripto ekipi
-
Također, nikad, ali baš nikad ne dajete nikome vašu lozinku ili privatni ključ.
Administratoru nikad ne treba vaša lozinka. On većinom može pristupiti vašem računu preko sudo nardebe.
-
Kao developer, mogu potvrditi da ako Administrator i treba Vašu lozinku, onda je to znak da je software koji koristi ili koji je sam razvio ekstremno loš te se ne preporuča korištenje istog.
-
vec sam negdje napisao, ali da ponovimo.
ako ne postoji web stranica, vjerojatno je scam. mislim odakle im novac za slanje tokena ako ne mogu napravit web. ako postoji web, to nista ne znaci, i dalje je mozda scam. najlakse je napravit twitter, ali nekima je i to pretesko pa ako ne postoji twitter, sigurno je scam. ako nema teme na bitcointalku, vjerojatno je scam. ako imaju sve to i tvrde da oni rade airdrop, ali se airdrop ne spominje nigdje, sigurno je scam, provjerite svakako na twitteru i na telegramu obavezno.
sretno i stay safe!