NEM (XEM)
-
Zato raste ovako kako raste.....izgleda da sam na vrijeme uskočio.
-
Nadam se da si jos in .
Probija je ATH neki dan, u Japanu poprilicno (inace tamo je skoro pa uvijek najveci), ocekivana njegova "korekcija" od 30-40% i sad opet plovimo ka gore. Graf je taman negdi oko 8850 pokaziva da ce se tu lomit idemo li kao i vec par puta do sada u 100%+ pad ili jedemo 8k i idemo na 10k+, nadam se da je to to i da je pregazeno.
Zadnji vrijeme su dosta digli aktivnost, svako malo nesto novo, zadnje zanimljivije su izbacili (podrzali) gejmerski token koji ce se skupljat preko igranja igrica i kasnije moc zamjenit za Xem, ICOsi sad sve vise i vise idu preko njih, bacili su sad fokus i promidzbu i na Latinsku Ameriku, dobar video o tome zasto su bolji od Trona koji ima strasan hype zadnje dane
Velika vjera je u XemuI ako moze netko neka malo prouci Xarcade ICO, dosta ga reklamiraju i guraju, nisam ja bas jos isa na ICOse, gejmanje, daleki istok, podloga xema koji je tamo dosta rasiren itd.
-
jucer sam malo izmiksao altove. Iskreno vise ni neznam kaj imam a kaj ne. Mislim da je xem i dalje u portfoliu...jucer sam ga podebljao zahvaljujuci naglom padu zbog rasta btca
-
Evo ga na 11 400 :)
Ajmo gazi i dalje -
-
Najs. Nek se zdeblja malo :D
-
Hakiranje je rjeseno
Napokon imamo i Hardwer wallet
TREZOR Creates Hardware Wallets for the NEM BlockchainI da se razumijemo, ovakva akcija od strane developera je EKSTREMNO loša. Ovo je katastrofa i jedan od razloga zašto ja neću držati XEM dugoročno (i to sam odlučio upravo sada i samo i jedino zbog ovog što sada rade). Uzeti zaradu da, staviti ga u cold storage, ne.
Ako su developeri spremni napraviti ovakvo nešto, sada, tko kaže da neće biti spremni označiti accounte i coine nekim budućim ugroženim skupinama kad im na vrata pokucaju državne institucije? Možda da oznaće sve sjevernokorijce ili sve kineze ili židove ili sve migrante, možda gay osobe ili neku drugu skupinu koju bi neka druga skupina htjela označiti?
Ovo što su napravili je narušavanje temelja kripta. Decentralizirano, neutralno....to je ovim potezom MRTVO slovo na papiru.
Isto to sam nodlučio i sa ETH-om. Koristit ću ga kad moram (da bi došao do tokena koje sam dobio putem airdropa i sl) ali nikada neće biti dugoročno u mom posjedu. ETH je dokazao sada već više puta da nisu niti decentralizirani niti neutralni.
Sama činjenica da se npr. Vitalika sluša i radi kako on kaže, meni govori da je to vrlo centraliziran coin a ja sa takvima ne želim imati posla.Da, zaradit ću ako mogu, ali sigurno neću dugoročno uložiti.
-
I mene su nakon nekog vremena od objave uhvatile slicne misli, no malo se tjesim da se ovde samo radi o mjenjacnicama
Sada je pala mjenjacnica, oni su krivu, nije NEM hakiran. A kako se sve moze trejsat i NEM ima live tok coina u dogovoru sa mjenjacnicama moze zamrznit racun, odnosno mogu pratit taj coin i oznacit accounte, pa mozes to i sa btcom ako znas hakiranu adresu (sa svakim coinom koji ima javan blochain)
Njihov blockchain je javan (imaju i privatni) tako da nekakvih tajnih radnji nema.
Ako ikad dode do ikakvog blokiranja racuna od strane drzave to ce onda radit mjenjacnice koje imaju verificirane podatke krisnika, a ne javni blockhain i dev team NEM-a koji nema podatke o vlasnicima walleta niti ima opciju frozanja walleta i oduzimanja tokena.
Vidjet cemo kako ce ovo ishendlat, nisu neke stvari vezane samo uz NEM -
-
Taganje računa u blockchainu je van svake pameti i kontra svega za sto crypto stoji. Moze ih biti sramota. Kao kreiraju javnu, otvorenu, decentraliziranu stvar, i onda naprave tako nesto. Strasno! Ja im vise ne vjerujem koliko je crnog pod prstom. Izgubili su svo moje povjerenje, baš kao što i onaj centralizirani ETH.
Zaslužuju "walk of shame" iz Game of Thrones-a...
Ako je nekome ukradeno nešto, to nebi trebalo biti nešto sa čime bi se trebali baviti developeri nekog coina. S R A M O T A !
-
@stjepan je rekao u NEM (XEM):
Taganje računa u blockchainu je van svake pameti i kontra svega za sto crypto stoji. Moze ih biti sramota. Kao kreiraju javnu, otvorenu, decentraliziranu stvar, i onda naprave tako nesto. Strasno! Ja im vise ne vjerujem koliko je crnog pod prstom. Izgubili su svo moje povjerenje, baš kao što i onaj centralizirani ETH.
Zaslužuju "walk of shame" iz Game of Thrones-a...
Ako je nekome ukradeno nešto, to nebi trebalo biti nešto sa čime bi se trebali baviti developeri nekog coina. S R A M O T A !
Bar nema hard forka :eyes: