UPOZORENJA O SCAM AIRDROPIMA
-
ne znam, ne mogu se oteti dojmu da svi ovi airdropi na istu foru, telegram bot i unesi adresu nekako smrduckaju. to je malo novija fora s obzirom da sam u airdopima vec mjesecima, od kad je sve krenulo s ebtc.
slicno je kada imas google spreadsheet pa vidis identicne uzorke radenja tih sheetova. ili kad sam znao popuniti neki tako npr xcoinx pa na kraju pise hvala sto se sudjelovali u airdropu ycoiny i onda se sjetim da je ycoiny bio prekjucer i skuzim da to radi ista osoba. mislim ovo s telegraom nema smisla jer u google spreadsheet bar taze mailove i linkove na profile itd.
moguce da sam paranoican, al jednostavno ih je previse i nicu ko gliste poslije kise. onak, svake miute novi. pripazit na sto klikate jer ako vec nisu mogli bi se pojaviti phishing linkovi ili nesto slicno. samo upozoravam na povecanu dozu opreza. mislim sve je legit, kliknes, odes na telegram bot ti da nesto sitno pa referali. to bas i ne spada u airdrope. i da, meni ih je vec pun kiki-
-
primjer airdropa u kojem vas traze private key
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1NsWcqYRe8TJolU9InTIOzV8vL3EzdAwS9s7V8OPj9NUSVQ/viewform
-
primjer scam airdropa. forma poput ove gore, sve se cini super, imaju link na web na twitter na fejs na linkedin, ali zapitajte se tj svakako provjerite sve te linkove da li se igdje tamo spominje airdrop. da li j eprojekt uopce u toj fazi. scammeri najcesce koriste najnovije ico projekte ciji tim ni ne zna da ovi zapravo skupljaju podatke i da to neko radi u tom trenutku. tako da je dovoljno otici na telegram i provjeriti s njima da li je uopce kakav aidrop u igri. cesto se zna dogodit da nije pa je onda ok kada pravi tim objavi takav scam na twitteru i upozori ljude d a nemaju veze s tom google formom itd. jako je puno ovoga. naravno, nikada necete dobiti te izmisljene coinove.
naravno, ovi su ljuti jer netko koristi njihovo ime i sve skuša za nesto ovakvo ali eto to se radi,
isto tako, vrlo je cest slucaj da cete skuziti da je netko vec iskoristio vas nick s twittera, ili vas telegram ili vas bitcointalkprofil. pas mater, a kaj sad. isto tako u tom trenutku, ako je airdrop legitiman, mozete upozoriti na to tako da im posaljete poruku da to niste vi i da je netko koristio vase podatke. meni se dosta puta dogodilo da su me bannali iz tog i svih sljedecih airdropa jer sam kao pokusao se registirrati vise puta, a isam imao pojma da se netko vec bio regao mojim podacima.
-
primjetio sam porast kvazi airdropa na one koji su vec imali airdrope. primjer je rebellious, ali ima ih hrpa. znaci ako ste sudjelovali u nekom airdropu prije, sad vidite ponovo airdrop, provjerite twitter, telegram itd. vjerojatno je scam, osim ako nije airdrop u rundama, ono 1/3 , 2/3 itd