Uvjetna kupnja i prodaja na Bittrex-u
-
Ok mislim da sam skužio. Uz "prodaj ako manje" moram postaviti i cijenu. Ako postavim cijenu na jednako ili manje nego što je taj limit, postoji šansa da će se prodati, zavisno od toga dali će biti zainteresiranih za kupnju u tom trenutku.
-
Pozdrav
Za ovaj tzv. "stop loss" prodajnu cijenu svakako stavi manju nego onu na kojoj je uvjet za prodaju jer ako su uvjet i prodajna cijena jednake ili vrlo blizu, lako je moguće da te netko nadmaši sa boljom ponudom prije nego ti se coin proda. A to se vrlo lako dogodi ako je coin u naglom silaznom trendu. -
Jep, skuzio sam to. Ako zelim utopiti coin na nekoj razini (neznam, sad cu bezveze reci, 20% smanjenju cijene), onda postavim cijenu na tocno 20% manje, a trigger stavim gore vise. Imate li kakvih ideja koliko bi to "vise" bilo? Neki odredjeni postotak ili neznam par decimala razlike?
Kazem....prvi puta ovo radim pa ono....nemam pojma kak to uopce sljaka. -
Pogledaj za koliko se inače razlikuju ponude i nadodaj još malo za slučaj panike. Možda netko zna bolju metodu. Meni se nikad nije dogodilo da nije prošlo.
-
Probat cu...sad sam stavio sve altove na taj stop loss ili kako se vec zove pa cu vidjet dal ce koji trigerat i kako ce to izgledati.
Hvala na tipovima. -
Evo, na zalost, preko noci se pokazalo da sam sve dobro namjestio :)
Sad je pitanje, na koliko nisko namjestiti kupnju... -
Za mene nije "nazalost" :)
Korekcije, a i moguća strovaljivanja na nulu, su itekako moguća.
Pitanje je kaj bus sad napravil nakon kaj si "shortal" :) Prebacit u drugi alt? Iskeširat? Kupit tozla? ;)
Sve me strah sad otici na forum.hr i citat kaj se pise nakon ovoga :drooling_face: -
Ja ne znam jesam ja normalan, ali mene ovo veseli. Onaj rast nije bio normalan. Možda da prebacimo raspravu na temu s cijenama? :)
-
@cryptobegin Pa, ne moras prebacivat...nismo TOLIKO offtopic :)
-
@silverargentum je rekao u Prodaja "ako cjena padne ispod" na Bittrex-u:
Za mene nije "nazalost" :)
Korekcije, a i moguća strovaljivanja na nulu, su itekako moguća.
Pitanje je kaj bus sad napravil nakon kaj si "shortal" :) Prebacit u drugi alt? Iskeširat? Kupit tozla? ;)
Sve me strah sad otici na forum.hr i citat kaj se pise nakon ovoga :drooling_face:Cek cek, znaci to kaj sam napravio se zove "shortanje" ? Mislim, znam da se sad vjerojatno valjate po podu, al ono...kak nova ekipa na forum.hr nezna kaj je blockchain a kaj je Bitcoin, tak ja neznam ovo.
-
Jadni Ameri. Kod njih je sad 3h u noći. Bude se i panično prodaju.
Volumen na Bitstampu je u skladu s prošlim Flippeningom, Cashenningom ili kako to već zovu. -
Ma, zato sam i stavio pod navodnike :) Tehnički, nisi shortao :)
-
Hahaha a j... ga sad :D Ja se već ponado. Shortanje ovo ono, bam pare!
-
Kako možeš shortat na Bittrexu? Nećeš valjda kupovati Tether?
Pretpostavljam da si kupio BTC i zapravo si long BTC, a short ZEC :)
-
Long sam samo na BTC-u.
No posto su coini koje imam na burzama ustvari kupljeni od postotka BTC-a koji sam odvoijo upravo za igranje sa altovima, tako mi je ustvari "cilj" zaraditi sto vise BTC-a i mozda ako nedaj boze dodje do zarade u BTC-u nesto od tog novostecenog BTC-a prebaciti u cold wallet gdje ustvari cuvam dugorocno. -
Ok, znaci dosli smo do scenarija gdje je cijena krenula dolje i trigerali su se postavljeni nalozi za prodaju. Sad imamo onu "osnovnu" valutu (u mom slucaju Bitcoin, no isto vrijedi i za one koji su prodali Bitcoin i sad imaju dolare).
Kako odrađujete ulazak natrag u BTC/Altcoin?
Pratite cijenu i postavite obrnuti nalog: "Ako cijena dođe do ili iznad xxx , kupi po xxx" ili jednostavno postavite buy order negdje dolje na razini za koju mislite da je dovoljno nisko a opet ne pre nisko?
-
Ja kad uplaćujem, uplaćujem svaki dan neku manju sumu, a ostatak imam postavljen na levelima baziranim na Fibb. linijama.
Ako želiš kupiti sve odjednom, na Bitstampu možeš koristiti i Trailing stop na Buy.
Recimo želiš kupiti kada cijena poraste za 1000€ od trenutne (jer to smatraš znakom da se tržište oporavilo).
Ako cijena nastavi padati, oni ti pomiču liniju na kojoj kupuješ tako da je razlika uvijek tih 1000€.
-
E upravo to sam i mislio. Ok...mislim da laganini shvacam kak to funkcionira. Ono...donesi zakljucak, koji rast bi bio znak "oporavka" i postavi kondicionalni buy malo iznad toga da prodje, ilitiga, obrnuto od ovoga sto sam sinoc postavio na sell.
Tenkju!
-
Ja imam potpunol drugačiji pristup.
Euro-cost-average: svaki mjesec određenu cifru pretvorim u coine (konkretno, samo u LTC i ADA).
Čim kupim, prebacim na Nano Ledger offline wallet.
Do sad sam radio na Coinbaseu, ali se očito u njih ne mre trenutno pouzdati... -
Ma dobro, to tvoje je ono long hold. Da odlučiš da želiš malo trgovati altovima i još na taj način podignuti količinu ADA i LTC-a, to bi bilo slično ovome što ja sada radim.
Ja ću možda sa ovima što sada izmajnam ući u neki od altova dugoročno, i raditi kao i ti....buy -> wallet -> zaboravi da si kupio.