Uvjetna kupnja i prodaja na Bittrex-u
-
Jadni Ameri. Kod njih je sad 3h u noći. Bude se i panično prodaju.
Volumen na Bitstampu je u skladu s prošlim Flippeningom, Cashenningom ili kako to već zovu. -
Ma, zato sam i stavio pod navodnike :) Tehnički, nisi shortao :)
-
Hahaha a j... ga sad :D Ja se već ponado. Shortanje ovo ono, bam pare!
-
Kako možeš shortat na Bittrexu? Nećeš valjda kupovati Tether?
Pretpostavljam da si kupio BTC i zapravo si long BTC, a short ZEC :)
-
Long sam samo na BTC-u.
No posto su coini koje imam na burzama ustvari kupljeni od postotka BTC-a koji sam odvoijo upravo za igranje sa altovima, tako mi je ustvari "cilj" zaraditi sto vise BTC-a i mozda ako nedaj boze dodje do zarade u BTC-u nesto od tog novostecenog BTC-a prebaciti u cold wallet gdje ustvari cuvam dugorocno. -
Ok, znaci dosli smo do scenarija gdje je cijena krenula dolje i trigerali su se postavljeni nalozi za prodaju. Sad imamo onu "osnovnu" valutu (u mom slucaju Bitcoin, no isto vrijedi i za one koji su prodali Bitcoin i sad imaju dolare).
Kako odrađujete ulazak natrag u BTC/Altcoin?
Pratite cijenu i postavite obrnuti nalog: "Ako cijena dođe do ili iznad xxx , kupi po xxx" ili jednostavno postavite buy order negdje dolje na razini za koju mislite da je dovoljno nisko a opet ne pre nisko?
-
Ja kad uplaćujem, uplaćujem svaki dan neku manju sumu, a ostatak imam postavljen na levelima baziranim na Fibb. linijama.
Ako želiš kupiti sve odjednom, na Bitstampu možeš koristiti i Trailing stop na Buy.
Recimo želiš kupiti kada cijena poraste za 1000€ od trenutne (jer to smatraš znakom da se tržište oporavilo).
Ako cijena nastavi padati, oni ti pomiču liniju na kojoj kupuješ tako da je razlika uvijek tih 1000€.
-
E upravo to sam i mislio. Ok...mislim da laganini shvacam kak to funkcionira. Ono...donesi zakljucak, koji rast bi bio znak "oporavka" i postavi kondicionalni buy malo iznad toga da prodje, ilitiga, obrnuto od ovoga sto sam sinoc postavio na sell.
Tenkju!
-
Ja imam potpunol drugačiji pristup.
Euro-cost-average: svaki mjesec određenu cifru pretvorim u coine (konkretno, samo u LTC i ADA).
Čim kupim, prebacim na Nano Ledger offline wallet.
Do sad sam radio na Coinbaseu, ali se očito u njih ne mre trenutno pouzdati... -
Ma dobro, to tvoje je ono long hold. Da odlučiš da želiš malo trgovati altovima i još na taj način podignuti količinu ADA i LTC-a, to bi bilo slično ovome što ja sada radim.
Ja ću možda sa ovima što sada izmajnam ući u neki od altova dugoročno, i raditi kao i ti....buy -> wallet -> zaboravi da si kupio. -
@silverargentum Zapravo imamo istu strategiju, s tim da ja uvijek dio ostavljam za dipove kako bi tu pojačao ulaze.
Njih prošli mjesec nije bilo puno (samo ona smijurija s Verom) -
Inherentno se grozim exchangea i koristim samo kad moram, previše sam paranoičan možda.
S druge strane, mirno spavam i doslovce mi se ponekad desi da zaboravim da to opće imam :) -
i ja spavam ko beba jer ne mjenjacnici stoji samo malen postotak. cak i kad se desi da je tsj postotak velik u dolarima, prebacim dio u cold i opet pici dalje. Drzim se samo pravila da je proces jednosmjeran. Iz colda se nista ne vadi.
-
@silverargentum je rekao u Uvjetna kupnja i prodaja na Bittrex-u:
Euro-cost-average: svaki mjesec određenu cifru pretvorim u coine (konkretno, samo u LTC i ADA).
LTC mi je jako zanimljiv.
Pretpostavljam da će puno prije BTC-a uvesti LN i onda bi cijena mogla eksplodirati.
Uvijek se ponašaju kao neka vrsta testneta za BTC.
Druga prednost je što će ljudi puno prije potrošiti LTC nego recimo BTC kojeg smatraju "store of value". -
Tu uopce nisi daleko od mene sa razmisljanjem. LTC ce definitivno prvi testirati LN. Mislim da su cak radili neke promjene prije BTC-a kako bi olaksali upravo to da se implementira isti kod i kod njih sa sto manje drkanja.
-
Pozdrav svima
Ne znam gdje pitati pa ću ovdje.
Koja mjenjačnica ima stop loss funkciju, ali ne fiksnu kao npr na bittrexu nego se mijenja sa cijenom? Nešto u smislu da se trigger može postaviti na x% ispod prodajne cijene, pa ako cijena raste, raste i trigger.
Netko je to negdje spominjao, ali ne sjećam se gdje.
Hvala -
Bitstamp ima trailing stop, to ti je to
-
Da...nisam vidio ništa slično na alt burzama. Čak mi je palo na pamet da napravim vlastiti panel na webu u koji bi unio api alt burzi koji bi pokupio altove koje posjedujem te mi omogucio da unesem fiksni stop postotak i taj "tekuci" za neko razdoblje koje opet mogu sam unest.
-
@katsu
E da, bitstamp. Tnx