Day trading
-
@buslje Mozes nam pojsniti koji bi bio znak kada iz altova preci u BTC ? Ja sam taj manje iskusan ali ucim polako..
-
@majorjs1 je rekao u Day trading:
@buslje Mozes nam pojsniti koji bi bio znak kada iz altova preci u BTC ? Ja sam taj manje iskusan ali ucim polako..
Neka ti i on odgovori, ali ja kao netko tko NE trejda aktivno ti mogu reći svoje osobno iskustvo koje skupljam od 2014.
Kad BTC ide naglo gore, altovi padaju, kad BTC ide naglo dolje, altovi padaju. Plodno tlo za altove je kad je BTC stabilan i plovi vodoravno (kao u zadnje vrijeme) ili mjenja vrijednost jako sporo.Naravno uvjek postoje iznimke, određeni altovi prođu kroz pump ili kroz dump fazu nevezano uz BTC.
-
Sve ti je čovik lipo kazao. Tako se pokazalo u prošlosti, što ne znači da će tako biti i u budućnosti. Tržište i pravila se ovdi jako brzo mijenjaju. Recimo, ako neka burza kao što se spominjalo prije omogući direktno kupovanje altova s fiatom, pasti će ovisnost o bitcoinu a samim time i cijena neće toliko biti vezana za bitcoin. To će možda u startu malo naškoditi bitcoinu, ali dugoročno je ok. Uglavnom, skužit ćeš kad dođe euforija. Mene više muči što onda napraviti, shortati sve u fiat ili ući u tether. Ušao sam u kripto tek polovicom studenog, tako da Božić nisam znao što me snašlo. Što kažu iskusniji, fiat ili tether?
-
Tethera se svi boje. Kao fake money, nemaju pokriće, skrivaju podatke kao zmija noge....ja ga nisam kupio nikad tako da nemogu podjeliti neko svoje osobno iskustvo, ali ako proguglaš vidjet ćeš puno negativnih komentara.
-
Točno, ali do sada nije bilo nikakvih problema s njim. Puno prašine ali ništa što bi poljuljalo tržište. Tko zna, možda sljedeći put sve rokne
-
Upravo tako. Do sada sve 5. No svi se boje tog nekog budućeg događaja i ustvari nitko nije siguran što se događa i što će se dogoditi. Kako je Tether dosta zatvoren, nitko ni ne može znati. A to je i jedan od razloga (zatvorenost) zašto ga ja ni ne diram. Ako se već koristim open sourceanim i decentraliziranim tehnologijama, koji je smisao bježati u centraliziranost?
-
@buslje @stjepan da to mi je jasno, ali nisam mislio na to, mislio sam konkretnije kroz grafove, npr karikiram recimo ako btc dodje do 12500 onda je nebo granica (pa se npr tada prebaci u btc i cekaj) ili 11500 ili druga cifra. Ako znas reci di se ceka neka linija da je probije pa od tud je dobro uci u btc , neki drugi znak koji daje vijest da idemo bullish, ako me shvacas, na to sam mislio,,
-
Ah to...da....za to sam glup :D
Znak kad krece divljati....bilo bi to lijepo znati. -
@majorjs1 kakvo ba čekanje sa BTC, jedino ako ga imaš čitav 1 BTC i opet to nije isplativo, dok on poraste 100% na nekom Alt coinu možeš zaradit par hiljada%, sve na malo od daytrading okreći okreći sa što više pozitivnih trejdova 5-10% nebitno i u konačnici u fiat da možeš povuć ili ostaviti u BTC
jedna od većih budalaština je da će BTC u narednim godinama biti u nekakvim suludim iznosima 50000$ itd. samo navlačenje raje da lageruje BTC što mu i održava i pumpa tu cijenu, pored toga što je nulti par za sve coine, ni ETH ni taj Theter nmaju parova u razmjeni ko BTC
-
@slesh Treba biti oprezan. Isto kako možeš zaraditi, tako možeš izgubiti puno više nego da si u BTC-u, kao što se lijepo vidjelo u zadnjih par mjeseci. A mislim da on upravo zbog toga i pita. Kako prepoznati taj tren kad se prebaciti u alt-ove da ne izgooriš zbog naglog pomaka Bitcoina.
-
@stjepan Da, upravo to i mislim. Rekao bi @slesh da ce ipak BTC biti uvijek tu a za Altcoinove neznam bas.. iako se slazem sa tobom da je u altcoinovima zarada, moj sav portofolio je u riplu, tronu i stelaru, ali kao sto kaze @stjepan pitam koja se linija ceka, koji otpor pa da je otvoren put na 20k ili vise ako bude, tj. takozvani ciklusi iz altova u btc i obrnuto. @JollyRoger @exxo @Cryptobegin i ostali?
-
Jedino kako ti ja mogu pomoći je da ti preporučim da se registriraš na Tradingview i od tamo lagano kreneš učiti. Imaš na ovom linku što je napravio jedan od naših moderatora link text za početak dosta toga što ti može pomoći. Provrti ovu temu od početka, ima sjajnih razmišljanja. Zatim na yuotubu možeš naći par dobrih linkova, ustvari obrazuj se. Nema čarobnih štapića.
-
trenutak kda altovi gube snagu (ili dobivaju) se najbolje vidi na bitcoin dominance postotku. kad vidiš da par dana (recimo 5+ da minimiziramo šanse za fakeout) btc dominance konstantno raste to znači da je sad tatin red..
-
A deda trenutno raste kao da ga svi vrazi gone!
A na altovima ponor.
Gledam EOS probio duplo dno, XLM jako blizu itd itd. -
samo kažem da je možda prekasno misliti na zaradu od BTC, mali ljudi su na njemu zaradili ako su ga uzeli kad je bio 1-1000$, sve sad sa BTC je igra velikih sa wall streeta...zato se bolje držati altova i ETH jer tu nešto može da se zaradi 100% i više...BTC ja sad posmatram samo kao nulti par za razmjenu...
-
Ja imam osjećaj kao da se veliki ne igraju samo sa BTC-om, već i sa alt-ovima. Pa onaj tko može micati BTC može double dip-at zaradu! Kupi ALT, ne dira BTC, BTC miruje i ALT raste. Kad mu je dovoljno ALT narastao (jedan ili više, sasvim svejedno), proda ALT i krene drmat BTC-om. Nebitno u kojem smjeru, kako god mu paše, samo da se miče. Zaradi na BTC-u a zbog drmanja ALT-ovi padnu i on ima jeftin ulaz.....i tako u krug....
K tome, onaj tko ima dovoljno kapitala za drmati BTC-om....što mu je manipulirati ALT-ovima koji imaju market cap 10x manji a k tome i dubina tržišta je nikakva.... -
Binance, EOS...120 BTC buy order...borba žestoka
-
TRX sam uzeo ovih dana bi trebao porast...može ga se i ostavit ako bude stagnirao, rast će kasnije
-
TRX ima 31.5. mainnet launch tako da će sigurno rasti.
-
Ja sam ga kupio na 16centi bio.. jos uvijek ga holdam, neznam dali nastaviti hold kad dodje do 20tak centi ili ne.. sto vi kazete? jel bi mogao pasti opet sta mislite