Mining
-
@stjepan
Pa ovisi koje ćeš novčiće majnati. ZEC je potonuo do jako niskih granica i bilo je očekivano da će se vratiti. Ipak imaju i ZEC investment trust kroz kojeg daju mogućnost investitorima da ulažu u njih na pasivan način.Ako ćeš majnati neke novčiće koje će biti teško utopiti (mala likvidnost) ili su s egzotičnih burzi, bolje je promijeniti odmah :)
-
Ne ne....samo novcice koji su na Bittrexu. Da nije na Bittrex-u koristio bi novootvoreni Nicehash i kupio odmah BTC iz majnanja.
-
Vidim da je ponuda s Bittrexa sasvim dovoljna. ZEN,VTC i ZCASH su svi ok. Ovaj najisplativiji mi nije poznat.
Što si stavio za cijenu struje u $/kwh?
-
0.14 ako se ne varam ispada dnevni prosjek (kad se zbroje visa i niza tarifa te kad se podjele po duzini (jer nisu 12/12). Taj izracun je radio kum, jer su grafe kod njega.
-
Evo i mene opralo da krenem majnat, nisam bas strucnjak, ali ne izgleda tesko, bar po onome sta sam citao/gledao.
Par pitanja za vas koji ste vec In
Koliko otpr recimo ovaj Stjepanon set kosta? Kolika je snaga? Sta ocekivat? KOliko dugo se cekaju graficke? Gejmeri su sad otvarali igraonicu i cekali su na graficke par mjeseci, poprilicno im zeznilo planove, jel ima di to kupit instant u ducanu (Hrv, Slo, Austrija, Madarska, Njemacka, Italija)? Koliko se treba bit fizicki uz postrojenje? Moze li se to sve hendlat recimo preko teamviewera? -
Ovo moje je kostalo oko 15k kuna.
Kupili smo graficke u Linksu, cekali 3 dana da dodju iz Splita u Zg.
Snaga ovisi od coina koji se majna pa nema smisla pisati. Zarada po sadasnjim cijenama cca 15$ dnevno ako prodajes izmajnano direktno, npr. nicehash.com Ako pratis cijene i drzis coine koji rastu kod sebe, mozes zaraditi dosta vise. Nicehash je super u trenutcima kad altovi klize ala jucer.
Uz samo "postrojenje" koa moje se ne mora biti fizicki. Slozis ga, stavis na hladno i suho mjesto i sve ostalo hendlas preko TeamViewera. -
Ja sam čitao da je Futurait ok za nabavu opreme. Navodno dečki imaju već iskustva s majnanjem pa možeš tražiti savjet i mogu ti složit nešto po preporuci. Ponudu ima i ADM.
Imaj na umu da su gotovi rigovi malo skuplji od onih koje bi slagao sam.Pitanje je koliko je majnanje financijski isplativo.
Definitivno je zabavno i puno naučiš s tehničke strane.
-
Ovo moje je kostalo oko 15k kuna.
Kupili smo graficke u Linksu, cekali 3 dana da dodju iz Splita u Zg.
Snaga ovisi od coina koji se majna pa nema smisla pisati. Zarada po sadasnjim cijenama cca 15$ dnevno ako prodajes izmajnano direktno, npr. nicehash.com Ako pratis cijene i drzis coine koji rastu kod sebe, mozes zaraditi dosta vise. Nicehash je super u trenutcima kad altovi klize ala jucer.
Uz samo "postrojenje" koa moje se ne mora biti fizicki. Slozis ga, stavis na hladno i suho mjesto i sve ostalo hendlas preko TeamViewera.Sta ste uzimali? Nvidie? Sad najvise one navodno imaju valuea, a kako i citam siri je spektar mogucnosti za kopanje?
-
nvidia 1080
Uzeli ih samo i jedino zato jer smo a) gameri pa ce se dobro igrati kad ih jednom ugasimo, i b) ako sve umre i propadne (crypto mining) biti ce ih lakse prodati gamerima. -
Pozdrav,
trebao bih jedan savjet vezano za mining. Znaci trenutno imam nvidia gtx 1060 s kojom sam neko vrijeme usput i majnao, no razmisljao sam o prodaji te kartice te nabavi gtx 1070 s kojom bih onda majnao pa me zanimalo vase misljenje o tome. -
Moje misljenje je da ako nadjes dobar deal, da zamjenis jer ces ju ako nista drugo lakse prodati kasnije. Imaj na umu da Nvidia najavljuje nove serija kartica sto ce ti smanjiti zaradu, pa jako dobro odradi matematiku. Koliko ce te kostati ta kartica (sa 1060 na 1070 ces sigurno nesto morati nadoplatiti), kolika je moguca zarada (za to koristi mining kalkulatore) i na kraju, dal ti se isplati, tj. dal ce se odplatiti u roku od par mjeseci koliko bi trebalo proci prije nego stignu nove Nvidie. Pretpostavljam da ce i nabava tih novih biti podosta usporena, pa nece sve pasti jako brzo, no svakako to treba imati na umu.
Excel tablica ti je najbolji prijatelj. -
@stjepan
Kad ce ovo vise doci i oce li biti dobro za mineanje? https://www.nvidia.com/en-us/data-center/volta-gpu-architecture/ -
Nemam pojma.
Ali bez imalo srama mogu reci da se nadam da nece biti dobre iz vise razloga:
- mislim da je machine learning (za to su primarno napravljene) daleko bitniji za covjecanstvo nego majnanje altova :)
- ako budu dobre , pojest ce mi zaradu na ovim akrticama koje sam kupio :)
Znam da ce cijene biti paprene, no ako se pokaze da su efikasne, cijena nece biti problem, ljudi ce ih poceti kupovati.
Dali ce biti efikasne, mogu znati samo oni koji znaju "formule" koje se rijesavaju u machine learningu (ja o tome znam malo ili ništa). Ako su te formule slične formulama za majnanje, onda bi itekako trebale biti dobre za određeni set coinova, ako nisu, nikom ništa i AI ljudi imaju free ride (koliko god je 3k$ free :) ) -
@stjepan
Evo naso sam, cak je izasla. Titan V, kosta 3k usd wowE da te pitam nesto, ja sto sam mino, vise je bilo da probam i to na laptopu (ok imam stvarno jak laptop, ali lol), nisam cak ni kupio sto sam izmajnao (budala, sad je taj dash skocio 10x) Nego ukratko pitanje koje si vjerovatno cuo 1000x puta...
Da li mogu napraviti jaki pc i koristiti ga izmedju ostalog za mining nekih altcoina, tipa ubacim dual titan 1080 sli i kad ne radim nista da mi mi nesto rade...
Slazem si novi station i treba mi jaka masina za vise monitora, pa usput ako mogu usporedno i nesto zaraditi sto ne. Da li da uopce to razmotrim kao mogucnost ili jedino ako cu radit mining rig posvecen samo tome sa 20x kartica i slicno? -
Eh da i vidi ovo
https://www.youtube.com/watch?v=S28j8l062jI -
naravno da možeš, samo kupi jako kvalitetno napajanje i provjeri na http://whattomine.com/ kolika bi ti mogla biti zarada.
ako ti se jako kocka, pronađi neki s dobrim communitiyom na btalku i nadaj se da će postat idući xrb :)
-
@cryptobegin
Da ne kompliciram puno ovako nesto, samo bi ga jos malo podebljao, al ne znam jel moze bit jace a da nije preseravanje.
https://www.scan.co.uk/3xs/configurator/x99-carbon-ti-sli
Mislim sto se mininga tice mogu racunati sto god, vise mi se isplati pogoditi jednom nego raditi poslovni model, za to mi treba profi rig i jeftina struja, prije cu ovako pogoditi neki low cap koji ce nekad neka grupa pump and dumpat, a ja izrudario prije sviju, dumpam po njima lol -
@jollyroger Možda da pitaš na pc-ekspert ili bugovom forumu. Tamo zna biti dosta ekipe koja se razumije u slaganje konfiguracija, ali i mining.
Možda se i tu nađe netko tko će ti odgovorit.
-
SLI kao takav je nebitan za mining. U miningu svaka graficka radi za sebe, tako da ti je moja preporuka, napravi računalo kakvo ti treba za posao / rad nevezano uz mining i ako ce to biti dobre nvidie ili amd kartice, moci ces mineati najnormalnije, jer ce racunalo unaprijed biti konfigurirano za te dvije kartice.
Naravno, kao dodatak mozes kupiti jedan ili vise "raisera" te onda dodati i dodatnih kartica, samo u tom slucaju moras paziti da napajanje moze dati dovoljno struje za sve kartice. No cak da i nemoze, vrlo lagano se kupi dodatno napajanje koje ce biti van racunala i napajati samo dodatne kartice. Pogledaj gore sliku i vidjet ces da imamo 2 napajanja.
U medjuvremenu smo ta dva napajanja zamjenili sa jednim jacim, no nema nikakve posebne razlike.
I sam planiram nadograditi 2 racunala u kuci. Prvenstveno ih urediti za pristojno igranje te koristiti za mining kad su idle. Kao brain free rijesenje je dobar nicehash....on ima opciju "mine when idle". Ako se ne zajebavas sa overklokanjem kartica, to je onako, vise manje plug and play rijesenje.
-
@stjepan
Ako su mi vec SLI, da li cu moci koristiti jednu i drugu za mining odvojeno ili ih necu moci uopce koristiti ako su SLI ili mislis nema dodatne koristi za hash power ako su SLI?
SLI je zbog drugih stvari, a mining je sporedno, samo da je izvedivo, mislim 2 titan 1080 bi trebali moc odradit solidan posao.
Plan mi je slozit trading station, gaming pc i mining je samo bonus ako se moze sa ovom konfiguracijom, ako ne, mozda s vremenom slozim od djelova neki mali mining rig namjenjen samo za to, ali to bi onda bio poseban projek i sve skupa, otom potom, mozda odredim jedan mjesec da budget od tradeanja ide u tu svrhu.