Mining
-
Potpuno sam nov u mine-anju, ali ne i u kripto svijetu. Naime, imam solidan komp, koji mi stoji neiskoristen, ali nisam siguran je li bi njegove specifikacije bile dovoljne za majnanje ovih mainstream coinova. nvidia gtx 660 i i7 3770k su u pitanju. Na nice- hashu uopce nisu navedene moje komponente, pa mi to govori da su zastarjele? Postoji li jos neki, koliko toliko dobar coin, koji bih mogao uspjesno majnat?
-
Uvjek možeš downloadati nicehash i pokrenuti test pa vidjeti što ti kaže. Komponente jesu solidne same za sebe, ali za majnanje, nisam siguran da su isplative, mislim da previše ljudi koristi 1080 i sl. što ekstremno diže diff.
-
Nisam ni mislio probat sa eth ili btc, vec nesto tipa electroneum..
-
U potpunosti je nebitno što probaš. Najisplativiji novčići na sebi imaju najviše minera što automatski diže defficulty te tebi sa lošim mining hardware-om smanjuje dobit do te mjere da jedva plačaš struju.
Majnati neki slabo plaćeni coin nema smisla jer samo bezveze trošiš struju. Bolje je sa tim novcima kupiti taj isti coin ili neki drugi i nadati se da će mu porasti cijena, jer i u jednom i u drugom slučaju možeš zaraditi samo na rastu cijene tog coina.Opčenito, biraš coin koji je optimalan za tvoju grafičku putem nekog od servisa ala whattomine.com gdje odmah vidiš sve relevantne podatke, ili odradiš test u nicehash-u, no da sam na tvom mjestu, nebih se previše nadao ako karticu ne vidiš na popisu tih stranica koje služe za računanje isplativosti.
-
Da li je bolje da kupim par asic minera ili da slozim gpu rig?
-
Mislim da su ASIC-i jako jako bučni ako ih planiraš držati doma. Pitanje je i kad će biti dostupni za isporuku.
-
I da li mogu mineati bio koji coin ili sto mi nudi tipa nice hash....mozda hoceu neki noname shitcoin koji mislim da ce buknuti ne znam tipa HPB...
ASIC sam cuo da im jako brzo pada vrijednost, jer su sve slabiji s obzirom na difficulty koji se poecava, pa ih je najbolje kupiti tek kad izadju. -
@jollyroger Možeš što hoćeš, ali nicehash ti gleda koji je trenutno najisplativiji. U ovisnosti o algoritmu koji coin koristi i tvom setupu za neke možeš imati bolje rezultate od ostalih.
-
@cryptobegin
Gledam ether minere za kupit gotove
https://www.ethereumminer.eu/cat/ETHEREUM-MINERS/650/ZCASH-Mining-Rigs.htmlP.S.
Ether ako dodje na 0.17 bit ce NO1 market cap
danas smo 0.1 presli i u kanalu prema gore -
@jollyroger ali dugoročno ether ide na pos. no pp da ga možeš koristiti onda za ostale.
-
-
Kolko internet prometa treba za majnanje, onak otprilike koji red velicine?
Naime, sad sam se sjetio da na vikendici imam solarno složenu struju, ali malo možda predimenzionirano tak da bi moglo goniti jedan manji PC s nekom ok grafickom.
Nemam internet tamo, al ima 4G mobilni.
-
Nemam pojma. Ja imam Tele2 pokucni koji ima cap od 1000gb tako da ne moguprocjeniti ni odprilike.
No sumnjam da treba puno, jer se radi o malim paketima i ne puno prometa. Majnanje je vise racunanje a manje prebacivanje podataka. Ne primas blockchain, ne saljes blokove, vec samo razgovaras sa pool-om.