Virusi i crpyto mineri,update: COINHIVE
-
idem probat s malwarebytesom. ne znam zasto to nemam vec. koristim glarysoft utility.
-
Dali ti se to javlja non stop ili samo kad je upaljen browser, ili samo kad si na nekoj stranici?
-
od trenutka kad upalim komp. s tim da jaja mozes spec na dijelu tipkovnice jer ventilator ne stigne to hladit.
-
Fromat...odmah, što prije. Backupiraj bitne pdoatke i gazi. Ja nebi čekao ni sekunde. Kako spominješ "tipkovnicu" pretpostavljam da se radi o laptopu. Oni su daleko osjetljiviji na takve stvari (pregrijavanja) od PC-a.....gazi to bez milosti.
-
@stjepan
Ma ubace u igrice miner i onda kad igras ustput rudaris, vidis po bandwithu najvise, mozes igrat zicer i format, ali ja sam ih imao bar 10 do sad i svaki sam uspio kirurski odstraniti, nemam problema, mozes probat bar prvo system restore ako ti se ne brise sve, a sto se malwarebytesa tice, sto ga nemas jos od prije, prvo neki pro antivirus stavi, ovi freeware su samo mamilica za probleme. -
ma imam avast, glarysoft itd.
a jebemu. mrzim te reinstalacije.
i ne igram igrice.
-
Ako ti se laptop jako grije možda ga ne bi bilo loše malo i ispuhati. Ovisi koliko je star. Zna se nakupiti jako puno prašine u njima.
Malwarebytes je obično ok. Samo skeniraj u safe modeu.
-
jesam. ventilator slabije radi zato jer se naradio. ispuhao otvorio usisao sve. i onda sam tek skuzio da je cpu na 100%. ali ima jedna stvar, zdere service local host (no network) unutar kojeg su win firewall, coremessaging i base filtering engine.
ne znam probao sam svasta, prckao po registryu al nista ne pomaze izgleda da cu fakat morat reinstalirat.
-
Dobar virus se sigurno nece pokazati kao zaseban proces. A i majnanje ne zahtjeva puno mreže. Ja se doma najnormalnije igram na 3 računala, downloadam i gledam filmove a da miner ni ne osjeti da se išta dešava.
Network promet je vjerojatno zadnje mjesto na kojem češ osjetiti takav problem. Zakucanost CPU-a je sigurno prvi pokazatelj. -
@stjepan je rekao u Virusi i crpyto mineri:
Dobar virus se sigurno nece pokazati kao zaseban proces. A i majnanje ne zahtjeva puno mreže. Ja se doma najnormalnije igram na 3 računala, downloadam i gledam filmove a da miner ni ne osjeti da se išta dešava.
Network promet je vjerojatno zadnje mjesto na kojem češ osjetiti takav problem. Zakucanost CPU-a je sigurno prvi pokazatelj.pa da to i mene muci, mozda je ovo neki glupi rjesivi problem. thanx za savjete.
-
znači skužio sam u čemu je stvar, nisam još formatirao disk. coinhive. majnaju monero. sad jedino ne mogu nikako skuziti kako ga maknuti iz chroma jer sve sto je na netu ne funkcionira u mom slucaju, malwarebytes bloka stalno stranicu, cpu mi je jos uvijek na 100%, ali ne ronda više vent
-
Ja bi formatirao sve odmah prvi dan i nebi razmišljao dal će mi se laptop zapaliti ili ne :D
-
-
ne znam da li netko koristi brave browser. bio sam zadovoljan sve do nedavno skuzio sam da ako ga ne koristis neko vrijeme tabovi se zblokiraju i moras ga resetirat. ne znam jel to neki bug ili sto al je svakako iritantno pogotovo jer se moras logirat u sv ponovo
-
Ja imam Avast i koristim isključivo Firefox i do sada nisam imao nikakvih problema već godinama. Čak ne koristim ni AdBlocker (nikakav).
-
imam i ja avast nije pomogao nimalo u ovome i to placenu verziju imam tak da ne znam eto. drago mi je da imam simptome jer vjerujem da mnogi ni ne kuze
-
@exxo Hello. I think these are Trojan viruses from the Win32/Wacatac series, which pose a serious threat to cybersecurity, acting simultaneously as spyware and payload carriers for other types of malware. An extremely unpleasant virus, in the fight against which the article https://gridinsoft.com/blogs/trojanwin32-wacatac/ helped me and gave recommendations on how to protect yourself in the future.