Uvjetna kupnja i prodaja na Bittrex-u
-
Pogledaj za koliko se inače razlikuju ponude i nadodaj još malo za slučaj panike. Možda netko zna bolju metodu. Meni se nikad nije dogodilo da nije prošlo.
-
Probat cu...sad sam stavio sve altove na taj stop loss ili kako se vec zove pa cu vidjet dal ce koji trigerat i kako ce to izgledati.
Hvala na tipovima. -
Evo, na zalost, preko noci se pokazalo da sam sve dobro namjestio :)
Sad je pitanje, na koliko nisko namjestiti kupnju... -
Za mene nije "nazalost" :)
Korekcije, a i moguća strovaljivanja na nulu, su itekako moguća.
Pitanje je kaj bus sad napravil nakon kaj si "shortal" :) Prebacit u drugi alt? Iskeširat? Kupit tozla? ;)
Sve me strah sad otici na forum.hr i citat kaj se pise nakon ovoga :drooling_face: -
Ja ne znam jesam ja normalan, ali mene ovo veseli. Onaj rast nije bio normalan. Možda da prebacimo raspravu na temu s cijenama? :)
-
@cryptobegin Pa, ne moras prebacivat...nismo TOLIKO offtopic :)
-
@silverargentum je rekao u Prodaja "ako cjena padne ispod" na Bittrex-u:
Za mene nije "nazalost" :)
Korekcije, a i moguća strovaljivanja na nulu, su itekako moguća.
Pitanje je kaj bus sad napravil nakon kaj si "shortal" :) Prebacit u drugi alt? Iskeširat? Kupit tozla? ;)
Sve me strah sad otici na forum.hr i citat kaj se pise nakon ovoga :drooling_face:Cek cek, znaci to kaj sam napravio se zove "shortanje" ? Mislim, znam da se sad vjerojatno valjate po podu, al ono...kak nova ekipa na forum.hr nezna kaj je blockchain a kaj je Bitcoin, tak ja neznam ovo.
-
Jadni Ameri. Kod njih je sad 3h u noći. Bude se i panično prodaju.
Volumen na Bitstampu je u skladu s prošlim Flippeningom, Cashenningom ili kako to već zovu. -
Ma, zato sam i stavio pod navodnike :) Tehnički, nisi shortao :)
-
Hahaha a j... ga sad :D Ja se već ponado. Shortanje ovo ono, bam pare!
-
Kako možeš shortat na Bittrexu? Nećeš valjda kupovati Tether?
Pretpostavljam da si kupio BTC i zapravo si long BTC, a short ZEC :)
-
Long sam samo na BTC-u.
No posto su coini koje imam na burzama ustvari kupljeni od postotka BTC-a koji sam odvoijo upravo za igranje sa altovima, tako mi je ustvari "cilj" zaraditi sto vise BTC-a i mozda ako nedaj boze dodje do zarade u BTC-u nesto od tog novostecenog BTC-a prebaciti u cold wallet gdje ustvari cuvam dugorocno. -
Ok, znaci dosli smo do scenarija gdje je cijena krenula dolje i trigerali su se postavljeni nalozi za prodaju. Sad imamo onu "osnovnu" valutu (u mom slucaju Bitcoin, no isto vrijedi i za one koji su prodali Bitcoin i sad imaju dolare).
Kako odrađujete ulazak natrag u BTC/Altcoin?
Pratite cijenu i postavite obrnuti nalog: "Ako cijena dođe do ili iznad xxx , kupi po xxx" ili jednostavno postavite buy order negdje dolje na razini za koju mislite da je dovoljno nisko a opet ne pre nisko?
-
Ja kad uplaćujem, uplaćujem svaki dan neku manju sumu, a ostatak imam postavljen na levelima baziranim na Fibb. linijama.
Ako želiš kupiti sve odjednom, na Bitstampu možeš koristiti i Trailing stop na Buy.
Recimo želiš kupiti kada cijena poraste za 1000€ od trenutne (jer to smatraš znakom da se tržište oporavilo).
Ako cijena nastavi padati, oni ti pomiču liniju na kojoj kupuješ tako da je razlika uvijek tih 1000€.
-
E upravo to sam i mislio. Ok...mislim da laganini shvacam kak to funkcionira. Ono...donesi zakljucak, koji rast bi bio znak "oporavka" i postavi kondicionalni buy malo iznad toga da prodje, ilitiga, obrnuto od ovoga sto sam sinoc postavio na sell.
Tenkju!
-
Ja imam potpunol drugačiji pristup.
Euro-cost-average: svaki mjesec određenu cifru pretvorim u coine (konkretno, samo u LTC i ADA).
Čim kupim, prebacim na Nano Ledger offline wallet.
Do sad sam radio na Coinbaseu, ali se očito u njih ne mre trenutno pouzdati... -
Ma dobro, to tvoje je ono long hold. Da odlučiš da želiš malo trgovati altovima i još na taj način podignuti količinu ADA i LTC-a, to bi bilo slično ovome što ja sada radim.
Ja ću možda sa ovima što sada izmajnam ući u neki od altova dugoročno, i raditi kao i ti....buy -> wallet -> zaboravi da si kupio. -
@silverargentum Zapravo imamo istu strategiju, s tim da ja uvijek dio ostavljam za dipove kako bi tu pojačao ulaze.
Njih prošli mjesec nije bilo puno (samo ona smijurija s Verom) -
Inherentno se grozim exchangea i koristim samo kad moram, previše sam paranoičan možda.
S druge strane, mirno spavam i doslovce mi se ponekad desi da zaboravim da to opće imam :) -
i ja spavam ko beba jer ne mjenjacnici stoji samo malen postotak. cak i kad se desi da je tsj postotak velik u dolarima, prebacim dio u cold i opet pici dalje. Drzim se samo pravila da je proces jednosmjeran. Iz colda se nista ne vadi.