SegWit - prihvaćenost
-
Prihvačenost SegWit-a raste sporo, ali sigurno.
Kako prihvaćenost raste tako bi se trebala povećavati i brzina prihvaćanja, jer će sve više i više ljudi i organizacija ostati sa krive strane ograde te će početi gubiti i korisnike zbog toga.
Moj osobni primjer je Xapo. Prime BTC sa mog SegWit wallet-a ali ga ne mogu poslati natrag na taj isti wallet jer "ne podržavaju SegWit. Mora biti onaj stari wallet (u smislu verzije, ne stvarnog walleta) sa kojieg ja opet moram prebacivati na segwit.
Mene su kao korisnika izgubili dok ne uvedu SegWit jer mi se ne plačaju duple i skuplje provizije i vjerujem da će kroz vrijeme to shvatiti sve više i više ljudi pa će i pritisak na tvrtke biti sve veći i veći.
-
BTC Core wallet + Coinbase =
-
Trend rasta SegWit transakcija, ne samo da se nastavlja, nego izgleda kao da je i ubrzao. Biti će vrlo zanimljivo vidjeti gdje mu je "vrh". Taj chart će pokazati koliko je ustvari jak Coinbase i njihovi povezani servisi....do sada smo mogli samo nagađati.
-
I izgleda da smo došli do vrha što se Coinbase-a i njihovog utjecaja na SegWit tiče (osim ako nisu deployali samo djelomično). Podigli smo se sa cca 15% na cca 30%. Prema pričanjima online, mislio sam da Coinbase drži puno veći komad kolača.
-
Mislim da će se pohvalit na Twitteru kad bude 100% tako da očekujem da će to još rast.
-
Trend je i dalje pozitivan. Stranica na kojoj smo prije pratili više ne radi (ne znam dali je privremeno ili permanentno).
Posljednji veći servis koji je implementirao SegWit je Xapo.
Ako imate bilo kakvih sumnji o decentraliziranosti Bitcoin mreže, sjetite se SegWit-a. Nitko ga nije mogao niti progurati (developeri) niti zastaviti (mineri). Ako je nešto dobro, mreža to jednostavno prihvati.