Cijena Bitcoina
-
Kako vidim trenutno stanje, 1h LTC/USD coinbase
Skoro identicna je situacija je i sa BTC/USD -
Usporedba sa xmas 2017 i 2016
-
Mislis da su takve stvari vezane i uz sam Božić? U smislu da ljudi iz ovog ili onog razloga rade jednu te istu stvar u to doba pa bi se moglo reći da se i cijena zahvaljujući tome može predviditi.
-
@stjepan
Moguce, krupni novac uziva u novim jahtama :smile:
Vidjet cemo kad zavrsi onda cemo imati vise primjera, sa 3-4 je lakse zakljuciti.
Sad trenutno pratim sto se dogadja iz minute u minutu, dok se ne zakljuce neke stvari ne znamo nista. Ne bi me cudilo da se napumpa za bozic kad ce puno ljudi ostati van igre.
Pratim sad ocemo li izaci iz ovog ekvilibrija gore ili dole
-
https://www.coinigy.com/s/i/5a43dd7e933b6/
Mišljenje?
4h Tenkan bounce pa gore?
3ple bottom pa gore?
8-10k pa gore kako neki predviđaju (i nadaju se)?
-
@cryptobegin
Mislims da dok drzi ovaj support line da je prvo misljenje najizglednije, ali realno sve je moguce.
Vidi ovo, ako smo u EQ patternu, mozda cemo vidjeti sve uze i uze bounceve i onda eksplozija gore ili dole, sve je moguce, cak i 5k, ako probijemo resistance, a previse flirtamo sa njima trenutno da bi bio opusten. Trenutno je kaos za tradeat, lakse je izgubit nego dobit, puno fakeout probijanja.
-
Elliot wave analiticare cesce vidim da pogrijese nego pogode, ali evo jedno zanimljivo misljenje.
https://www.tradingview.com/chart/BTCUSD/K8YxYnFh-Bitcoin-Reckoning/ -
Ako je ovo bio Bull trap, mogli bi do 8k. No na to je dosta ekipe spremno.
Pad na 5k bi bio pravi očaj :)
Definitivno je sad no trade zone.
-
@cryptobegin
Ja sam na EUR marketu na Gdaxu najvise i najveci je problem bio mala likvidnost i onda kad i napravim dobru odluku kazni me trziste koje se ne mice gore nego samo dole, inace da sam bio na USD likvidnijem trzistu ima prilika svako malo da se dobro tradea, tipa kad bude oversold RSI bounce u dumpanju ili ako probijemo neki key point, to je jucer i prekjucer bilo par puta kad smo prelazili 15k i 16k, ali na EURO sve slabo, nitko nije tradeo svi su bili na hollidaysima.
5k bi bio ovaj depsair nivo, a 8k mozda ova linija hehe bio bi presretan da imam priliku opet kupiti btc po 5k, mislim da bi i posudio jos, a i da ga kupis na 8k i padne na 5k, pa se pocne vracati preko 20k opet si dobro kupio, necemo cjepidlacit nekoliko tisuca dolara, to je sitnica za BTC lol, mozda najbolje ako vidimo da dumpa postavit buy ordere postepeno od 8k do 5k.
Vidjet cemo, sad treba promatrati kljucne tocke i biti spreman, cash je mozda najbolja pozicija trenutno. -
https://www.coinigy.com/s/i/5a44a1f739a98/
Bit će zanimljivo ako se ovo oformi :)
-
Kak je meni super gledati te grafove i čitati te čudne rijeći na njima. Ruka, noga, glava, letva, cincilator...jebate ko kod automehaničara! "Gospon, pukla vam je letva na koljenu pokraj gefunfne koljenastog cilindra". "Da....da....samo reci kolko košta"....
Ako sam naučio išta, to je da kad čuješ dijelove tijela ili građevinski materijal, znaš da su cifre velike....Ako nije pre komplicirano ili pre dugačko (stvarno ne očekujem od bilo koga da troši vrijeme na to), jel moguće u rečenici ili dvije pojasniti te grafove nama koji kuraca ne kužimo to što gledamo? Onak...stvarno jako kratko. Ako nije moguće, ako zahtjeva duboko i detaljno znanje, bolje ni ne....budemo se potrudili ako nas stvarno zanima.
-
Ma ne treba to gledati preozbiljno, jer se BTC ne ponaša kao što se ponašaju dionice.
Više je to kao neki orijentir što bi se moglo dogoditi.Head & Shoulders pattern je kroz povijest pokazao da ukoliko cijena padne ispod ove zelene linije koja se zove necklace da bi moglo doći do pada u iznosu koliko iznosi udaljenost od necklace do vrha (glave). Za BTC to bi bio pad od otprilike 6000€.
Sam procijeni koliko je to vjerojatno, i hoćemo li uopće pasti ispod necklace.
https://www.coinigy.com/s/i/5a44b204d26dc/
Meni to samo signalizira da lovu koju imam za uložiti ovaj mjesec još ne diram :)
-
U jebote...znači, dionice se (pretpostavljam ne uvjek) stvarno ponašaju po nekim pravilima. To me podsjeća na poker (usporedba nije negativna, čak štoviše, imam poštovanje prema pokeru). Sreća ima ulogu, ali postoje pravila i ako ih se držiš šansa za pobjedom je daleko veća od konkurencije koja ih se ne drži (ako igraš protiv ljudi, a ne protiv unaprijed namještenog stroja)
-
"Probem" je što je crypto 5,3x brži od običnih dionica. Npr. ako gledaš ukupno vrijeme provedeno trgujući crypto je stariji od NASDAQa :) Fascinantno.
-
Pod brži, misliš na aktivniji (više odrađenih trade-ova, nevezano uz cijenu tih trade-ova) ili su veći postotci koji se mjenjaju u istom vremenskom periodu?
-
@stjepan je rekao u Cijena Bitcoina:
Pod brži, misliš na aktivniji (više odrađenih trade-ova, nevezano uz cijenu tih trade-ova) ili su veći postotci koji se mjenjaju u istom vremenskom periodu?
Aktivniji jer je otovoren 24/7.
-
A kako je otvoren NASDAQ? Kaj to ima radno vrijeme ko banke? (da...stvarno neznam :D )
-
Da :)
Nasdaq:
Opens: 9:30 am Eastern Standard Time
Closes: 4:00 pm Eastern Standard Time
NYSE:
Opens: 9:30 am Eastern Standard Time
Closes: 4:00 pm Eastern Standard Time
-
A onda nije ni čudno. rade jedva 1/3 dana....
-
https://www.coinigy.com/s/i/5a4538879157d/
Danas svuda vidim H&S. Ovaj put obrnuti. Bolje da idem spat :)