Općenito o altovima
-
Danas se još jednom pokazalo da, kad Bitcoin ide ozbiljno dole, da altovi idju još ozbiljnije, a to sam primjetio još i prije, kad su bili isto ovakvi (postotno) veći padovi. Ono čega se ne sjećam je, koliko dugo ta "reakcija" altcoina traje. Pošto se nisam baš nikada bavio altovima, tako nisam nikad ani uhvatio taj podatak.
Ima tko iskustva sa tim? Dal se oni stabiliziraju kad i BTC, ili nastave jos neko vrijeme negativan trend, ili krenu prema gore malo ranije (ovo zadnje mi zvuci nekako najmanje vjerojatno).
-
Ok mislim da sam skužio...sve je to ljepo povezano jedno s drugim. Reakcije su poprilicno brze. Nadokupio sam i sad sam ponosni vlasnik vise altova nego sto sam imao jucer bez da sam ekstra kune ili dolara ulozio.
-
Moje viđenje:
BTC jako pada -> altovi padaju jer ekipa prodaje kako bi dokupila BTC
BTC jako raste -> opet prodaju altove kako bi dokupili BTC
BTC slabo raste , pada ili stagnira -> ekipi traži uzbuđenje i masovno kupuje alotve, oni idu 4x gore -
Sad je bija krvav popust ali u fiau, cijena alt/btc se vise manje pratila, tek je pokoji coin osjetnije pa u tom odnosu. Griza sam se cilo jutro i cili dan, a i sada sta nisam ima spreman fiat, bas fini popusti su bili
-
@cryptobegin je rekao u Općenito o altovima:
Moje viđenje:
BTC jako pada -> altovi padaju jer ekipa prodaje kako bi dokupila BTC
BTC jako raste -> opet prodaju altove kako bi dokupili BTC
BTC slabo raste , pada ili stagnira -> ekipi traži uzbuđenje i masovno kupuje alotve, oni idu 4x goreEto to je to. Sve je rečeno..........
-
evo ja ponovo postavio sellove i svi se trigerali zbog ovog pada. eh da sam znao za ovo prije, sada bi imao cca 100x vise ark-a nego sto ih imam sada...
-
@stjepan je rekao u Općenito o altovima:
evo ja ponovo postavio sellove i svi se trigerali zbog ovog pada. eh da sam znao za ovo prije, sada bi imao cca 100x vise ark-a nego sto ih imam sada...
Naravno da nisi mogao znati kad si sve vrijeme gubio čitajući postove trolova i objašnjavajući im stvari koje oni ne žele i ne mogu razumjeti........hihihi
Ali stigneš ti to još uvijek nadoknaditi........cijela 2018. je pred tobom.......
Ima samo jedan problem, ARK bi po mojoj računici mogao sa ovih 44.500 na cca 180.000-200.000 satoshija tamo negdje krajem ljeta, kad objave sve novitete.......pa to treba uzeti u obzir, da ga ne prodaš taman pred uzlet..........
-
Ma, trolovi sa forum.hr-a su samo mali dio problema. Jednostavno me trgovanje nije zanimalo, iako sam odvoio dio BTC-a i drzao ga na bittrex-u i poloniexu za trejdanje. Bio sam iskoristio onaj tvoj prvi tip za ARK i tada utrostrucio BTC koji sam ubacio u njega. I nakon toga maltene nista. Kupio par altova, neki od kojih su potonuli, neki koji nisu. Da sam postavio neke safe-guard-e sada bi imao puno vise ili a) altova ili b) bitcoina
No tako je to u zivotu. Ne mozes biti sve...ne mozes znati puno o trejdanju o programiranju o ovom ili ono.
Ja cu se "krpati" tu s vama...probati iskoristiti tipove najbolje sto mogu pa kako god ispadne, ispadne.Sto se ARK-a tice, dobro da si spomenuo ljeto jer cu ga ja u medjuvremenu sigurno imati.
-
Gerald Celente i njegov trend research o 2018 godini kako je on vidi, što se tiče crypto valuta. Vrijedi pročitati
Cryptocurrencies, such as Bitcoin, are not a long-term trend but a fraudulent fad. That’s how establishment business media pundits and high-profile banking officials relentlessly label them. They were wrong in 2017, and our 2018 "Cryptomania Cash-In" trend will prove them wrong again.
The Trends Research Institute has consistently predicted substantial volatility across digital-currency markets, especially as governments worldwide scramble to impose regulations and controls over the trading of cryptos, new coins entering the market and initial coin offerings (ICOs).
However, the media and even cryptocurrency advocates are missing the Globalnomic® perspective: As we have steadfastly forecast, cryptocurrency’s growth will escalate as nations go cashless.
Paying by apps, cash is not part of the new world order of millennials and the generations to follow. And, to them, digital currencies are what gold once was for baby boomers: safe, comfortable and trusted.
They see cryptocurrency as a “populist” coin, one of financial sovereignty and independence, and not a coin of the realm associated with a national identity. And, unlike fiat currencies that central banks create when wanted and as needed, with cryptos such as bitcoin with only 21 million set to be in existence, there are limits on how many can and will be produced, thus prices will always be determined by supply and demand.
And as 2017 draws to a close, new trend lines are emerging. They signal cryptocurrencies’ strengthening role in the global economy in the year ahead.
Despite some governments’ efforts to ban crypto trading, in the new millennial techno-world, the cryptocrazed will continue to invest and speculate by using privacy-centric messaging apps such as Telegram to outfox Big Brother.
In addition, while some governments and central banks will attempt to restrict cryptocurrency trading, others, such as Japan, embrace cryptos. And, Venezuelan President Nicolas Maduro recently suggested creating a "petro" cryptocoin backed by oil, gas, gold and diamond reserves to “advance in issues of monetary sovereignty, to make financial transactions and overcome the financial blockade."
Doubling down on Venezuela's ditch-the-dollar pitch, it's reported Russia may use cryptocurrencies in oil trade to challenge sanctions and the petrodollar.
Increasingly, from India to the Netherlands, which has its own “Bitcoin City,” countries are innovating and opening brick-and-mortar storefronts to educate consumers about digital currencies and how to purchase them.
TREND FORECAST: Sharp crypto growth in 2018 will ignite from three areas: customized innovations by nations creating their own crypto currencies; the evolution of new technologies, making it easier to trade digital currencies; and launches of crypto futures trading exchanges by Cboe Global Market’s Futures Exchange, the Chicago Mercantile Exchange, Nasdaq, etc.
As trading intensifies, so too will market swings. However, unlike equity markets, there will be no Plunge Protection or National Teams to intervene, either on the way up or down. The crypto future is in the hands of individuals, not governments or central banks.
Also, cryptos already are going mainstream. The accounting firm PricewaterhouseCoopers has accepted Bitcoin payments for its services, for instance. And during 2018, we forecast continued growth of ATM machines in more countries to accommodate Bitcoin transactions; more businesses accepting digital currencies; more exchanges making it easier to buy and sell digital coins; and the variety and quality of coin offerings improving.
Fortifying the trend’s growth are surveys of Bitcoin investors showing they’ll expand investments by purchasing other cryptos.
-
Ja sam trenutno s dijelom profita od ICX-a ušao u Vechain, OMG i Neblio.
Još sam razmatrao SkyCoin no dok sam napravio account na Cryptopiji otišlo je to u nebo pa se sad dvoumim.
Neblio bi mogao biti zanimljiv Kucilu. Od nedavno su dodani na Binance i isplaćuju stejk od 10%. Konkurencija su Stratisu.
-
Procurio je report Palm beach grupe, sad koliko vam oni znace je druga tema, ali zanimljiv read. Steta sto je vecina altcoina vec preslo predlozenu cijenu kupovine.
https://www.scribd.com/document/367704097/Three-Trends-That-Will-Push-the-Crypto-Market-10-Times-Higher-Palm-Beach-Research-Group -
@jollyroger je rekao u Općenito o altovima:
Procurio je report Palm beach grupe, sad koliko vam oni znace je druga tema, ali zanimljiv read. Steta sto je vecina altcoina vec preslo predlozenu cijenu kupovine.
https://www.scribd.com/document/367704097/Three-Trends-That-Will-Push-the-Crypto-Market-10-Times-Higher-Palm-Beach-Research-GroupMeni su ok njegove analize, ali ne volim marketing i shillanje.
Nije sve prošlo :)Buy BTC up to 25000$
Buy FCT up to 50$ (trenutno 43$)
Buy Gas up to 30$ (27$ atm). -
I da prepišem nešto što sam napisao i na forum.hr a što se odnosi na sve altove koji planiraju dati low fee ili free instantne / brze transakcije. Za primjer sam uzeo Raiblocks, no stvar vrijedi za apsolutno svaki coin koji planira spremiti sve informacije u ledger:
Ovdje (https://dev.raiblocks.net/page/faq.php) piše sljedeće:
- To date, the RaiBlocks network has processed over four million transactions with an unpruned ledger size of only 1.7GB.
Kada 1.7GB podjelimo sa 4mil, dobijemo da jedna transakcija na HDD-u zauzima 0.000425Megabyta, ilitiga 0.4352 Kilobyta (1Megabyt = 1,048,576 Bytes).
Znači svaka transakcija će na full nodu zauzeti bjednih i malih 0.43Kb.Uzmimo primjer gdje se Raiblocks mrežom koristi ni više ni manje nego jedan milijun korisnika na svijetu. Ako svaki korisnik napravi jednu transakciju dnevno, dobijemo da mreža dnevno stvori 425Megabyta.
Jedan korisnik jedna transakcija dnevno na SAMO 1mil korisnika. To je mjesečno povečanje zauzeča diska na full nodu od 12.7GB.Ako bi adaptacija Raiblocks-a došla do količine ljudi na koju se procjenjuje da trenutno ima Bitcoin (2.9mil-5.8mil). Te da svaki korisnik napravi samo jednu transakciju dnevno, te ako uzmemo ovu najmanju brojku, dolazimo do dnevnog povečanja od (425Mb x 2.9) = 1232 MB dnevno!
Uzmimo primjer gdje Raiblocks dolazi do veličine gdje obrađuje broj transakcija koje obrađuje u prosjeku Visa, tj. 2000 transakcija u sekundi.
2000x60x60x24. To je 172.8mil transakcija dnevno, ilitiga 73.44GB dnevno ilitiga 2200GB mjesečno ilitiga 26438GB godišnje.I to su sve scenariji u kojima ljudi ne mjenjaju svoje sadašnje navike. Ne koriste se IoT ređaji koji rade mikrotransakcije, ljudi rade samo velike transakcije i samo kad moraju.
Što bi se desilo kada bi se jedna takva mreža počela koristiti za ono za što je namjenjena.....za mikrotransakcije gdje bi jedan IoT uređaj mogao raditi stotine transakcija dnevno, ako ne i više? Gdje bi korisnici radili više desetaka dnevno, zato jer mogu i jer više ne moraju paziti. Pričamo o kreiranju stotina gigabajta podataka dnevno!
Tko će platiti a) storage za te full nodove (kojih mora biti) i daleko bitnije, network bandwidth. Jasno je da ih se neće moći držati na kučnim računalima i internet vezama.
Zar je toliko teško zamisliti budučnost gdje se broj tih nodova može izbrojati na prste jedne ili dvije ruke?
-
@stjepan imam nesto viska love nakon izlaska iz xrb :) Imas li ideju sto kupiti ili dokupiti u ovom trenutku? Imam btc, stellar, ada, ark,eth i nem. Ja vise od sume ne vidim drvo,a u glavi mi samo grafovi lete 😕 ako imas kakvu ideju...pucaj. hvala!
-
Živa istina, jako dobro pitanje :D i mene isto tako baš zanimaju mišljenja hr crypto profića...
-
Za razliku od drugih, ja se ne osječam dovoljno pametno za takve prosudbe. Ja sam više "tech" guy nego "investment" guy. I ja sam lovu iz XRB-a ubacio u drugi coin, koji mi je evo donio u jednom danu nekakav prinos, no pick je bio onak "random coin jeftiniji od dolara koji nema cudnu krivulju na grafu vrijednosti". Mislim da ovdje dolaze daleko pametniji ljudi od mene koji ce vam dati puno bolji savjet nego ja po tom pitanju.
To što pronađem neki teoretski long run problem, ne znači da sam u pravu, niti da znam pickati coin bez problema. Znate, ono, skužiti problem u sistemu i skužiti sistem sa šansom za rast nisu jedan te isti skill (na moju žalost :D ).
Najviše sam zaradio ulagajući po savjetima drugih koji su evo tu na forumu i koji pišu po altcoin temama. -
I ja imam slicnu situaciju po tom pitanju. Gledam, citam, citam forume ali pogotovo na forum.hr ima svega pa pokusavam sve sto procitam uzeti sa zrnom soli, cesto zbog toga zakasnim jer dok proucim ode cijena....maloprije sam uzel xvg po nizoj cijeni ve je skocio ...sad sto bude. Sutra mi stizu neke nove informacije pa cu znati bolje..kako je danas islo.... only the sky is the limit.
@stjepan hvala na odgovoru. -
@wond Što god sam našao o XVG-u je negativno. Od pumpe McAffea do toga da je wraith protokol kopija protokola iz drugih novčića.
Uostalom, sam XVG se prije zvao DogecoinDark. Doduše nije fork Doegecoina, ali ne zvuči ozbiljno.
Naravno da možeš zaraditi na špekulaciji oko novčića (posebno kad napokon izbace wraith), ali čini mi se da nisu neka sreća.
Što se tiče wraith protokola, neki vrag su commitali na github prije 2 dana, ali još nije gotovo.
-
@cryptobegin znam da nije neka sreca, cisto da mi lova ne stoji u fiatu ..tzv ulozi da se mnozi taktika 😂 velim bila je dobra prilika jer je taman pao, otisao mi je nakon toga +16% ali to gledam kao kratkorocno ulaganje. Vidjet cu sto cu dalje. Ako imas kakvu ideju, slobodno ti reci 😃
-
Poštovanje
malo vas pratim tj i mene je malo uzela manija valuta .
Ima netko kakav prijedlog u šta uložiti cca 100 000 kuna (ostavim i zaboravim na godinu dana )
Jasno mi je nije zgodno nikome davati takve savijete ali svjesno idem u određeni rizik pa slobodno
dajte neke svoje procjene
Unaprijed hvala
lp