EOS
-
vidim da nema teme za doticni, pa da ne napravim glupost. ako nesto krivo napravim molim moda da me ispravi/uputi ili izbrise.
EOS.IO is software that introduces a blockchain architecture designed to enable vertical and horizontal scaling of decentralized applications (the “EOS.IO Software”). This is achieved through an operating system-like construct upon which applications can be built. The software provides accounts, authentication, databases, asynchronous communication and the scheduling of applications across multiple CPU cores and/or clusters. The resulting technology is a blockchain architecture that has the potential to scale to millions of transactions per second, eliminates user fees and allows for quick and easy deployment of decentralized applications. For more information, please read the EOS.IO Technical White Paper.
Website: https://eos.io/
Markets: https://coinmarketcap.com/currencies/eos/#markets
more info:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1904415.0
https://medium.com/@toddwelker/why-eos-may-be-the-best-investment-opportunity-of-our-lifetime-that-you-havent-already-missed-632be217151a
https://www.organicposts.com/eos-price-prediction/
moje pitanje je u vezi ovog registriranja zbog dobivanja buducih future EOS Blockchain tokens.
https://support.exodus.io/article/65-register-eos
imam jako malo iskustva sa exodus-om i nikakvog sa myetherwallet-om pa da se ne zeznem.
ak sam dobro skuzio, prebacim EOS sa binance-a na exodus i onda krenem na ovu registraciju na myetherwallet. nije da prebacujem ovime EOS na myetherwallet, on ostaje u exodusu ili sam falio fudbal? svi buduci tokeni idu automatski kamo?
ako sam fulao i EOS ide ovim postupkom u taj myetherwallet, dali uopce treba prvo prebacivat na exodus sa binance-a? dali trebam prvo prebacit 0.01 eth na myetherwallet zbog ovoga "you will need at least 0.01 ETH in your wallet to complete the registration process"?hvala.
-
ak sam dobro skuzio, prebacim EOS sa binance-a na exodus i onda krenem na ovu registraciju na myetherwallet. nije da prebacujem ovime EOS na myetherwallet, on ostaje u exodusu ili sam falio fudbal? svi buduci tokeni idu automatski kamo?
ako sam fulao i EOS ide ovim postupkom u taj myetherwallet, dali uopce treba prvo prebacivat na exodus sa binance-a? dali trebam prvo prebacit 0.01 eth na myetherwallet zbog ovoga "you will need at least 0.01 ETH in your wallet to complete the registration process"?Da, prvi korak je da EOS tokene prebacis u vlastiti wallet. Bez toga ne mozes dokazati vlasnistvo nad njima (jer nema privatni kljuc).
Kad si kreirao wallet u npr. Exodus-u, taj privatni kljuc mozes koristiti u myetherwallet-u. Kad ga tamo "importas" po uputama, ti nisi prebacio tokene sa Exodusa na MyEthereWallet, vec koristis drugi program da bi pristupio svojim tokenima. Da se izrazim slikovito, kao da koristis dva razlicita volana za voznju istog auta.
Ovo sa "moras imati barem 0.01ETH u walletu da zavrsis registraciju, neznam....to je vrjerojatno zbog placanja gas-a ili tako neceg. Jbg...sve sto se radi sa tokenima zahtjeva placanje gasa u ethereum-u
-
malo si mi pojasnio, bar ovaj dio da to ipak ostaje u exodu-su, ali ovo sa 0.01eth mi nije jasno jos uvjek jer sad neznam jel mi dosta imat taj eth u exodusu sto i imam ili moram prvo to nekak prebacit na myetherwallet.
gad demit koje komplikacije za sicu EOS-a koje imam. ma fakit, ako cjena naraste dovoljno prodacu to gofno i nek se goni. nemam vremena ni volje proucavat jos i to.sta nitko drugo ovdje nema EOS i nije ovo napravio?
-
Kako ne prebacuješ tokene u myetherwallet, tako ne prebacuješ ni ETH. Ako imaš tokene i ETH na istom privatnom ključu, to je onda to. Tako je nebitno koji program koristiš za upravljanjem tim ključem.
MyEtherWallet se u cijelom tom procesu koristi samo zato jer Exodus nema neke potrebne opcije pa se eto importa privatni ključ u njega i neke radnje odrade na njemu.
Niti jedan niti drugi nemaju "u sebi" tvoj ETH i/ili EOS tokene. Oni samo služe da- kreiraju privatni ključ na koji ćeš ti onda poslati (ili si već poslao) ETH i EOS
- da upravljaju sa tim ETH / EOS-om
Opet slikovito. Zamisli da se radi o 2 datoteke. Jedna word (EOS) a druga excel (ETH). I one su originalno na mjenjačnici. Na mom USB sticku.
Što ti radiš je da kreiraš novi stick (privatni ključ) te na njega prebacuješ oba file-a (token i eth). Na njemu (sticku / privatnom ključu) sada imaš dva fajla, jedan word-ov dokument, jedan excel-ov dokument i moraš napraviti neke promjene.
Dođeš do prvog računala (walleta) i on ima word (može napraviti samo neke promjene). Super, pikneš stik (privatni ključ) i direktno na stiku promijeniš word-ov dokument i izvadiš stik. Niš nije ostalo na računalu (tom walletu) niti je ikad bilo na računalu (walletu), sve je samo i jedino na stiku (tvom privatnom ključu), računalo je samo alat za upravljanje podacima koji su na stiku.
Pošto prvo računalo ne može promjeniti excel, ideš na drugo računalo gdje imaš excel i onda tamo napraviš ostatak promjena.
Fajlovi (tokeni i eth) su i dalje na stiku (privantom ključu), nisi ih "prebacio" nigdje osim kada si ih prebacivao sa mog stika na tvoj stik. -
I savjetujem ti da polomiš zube upravo na EOS-u jer ovo znanje tj. neznanje je OSNOVA funkcioniranja SVIH kripto valuta. Moraš razumjeti što je to privatni ključ, što je to wallet i "gdje" su to tvoji coini ustvari.
Hint: tvoji coini NIKADA nisu na NITI JEDNOM walletu. Wallet nije mjesto "gdje su coini" pa ih ne možeš ni prebaciti "sa walleta na wallet" (iako tako govorimo kako bi skratili komunikaciju). Wallet je samo alat koji tebi olakšava pristup privatnom ključu putem kojeg ti mreži govoriš da mreža prebaci vlasništvo nad određenim tokenima / coinima na neki drugi privatni ključ.
-
I mislim da bi to mogla biti tema mog sljedećeg blog posta..."gdje su moji coini" ili tako nešto :)
-
znam sta je wallet i private/public key ak pricamo o BTC-u. i znam ih koristit, al nikad nisam procuvao (bar ne u dubinu) ETH i njegove "derivate" i sve sto ih okruzuje.
citam sad.
hvala ti. -
malo mi postaje jasnije sve skupa. citam dalje pa cu imat jos koje pitanje.
btw ovo je jako dobro:
Currently the tokens you purchased on exchanges are ERC-20 tokens on the Ethereum blockchain. I guess a quick analogy may be. Imagine your EOS ERC-20 tokens are all passengers on an old steam train (Ethereum Blockchain). They can currently get on and off (be traded on exchanges etc), and the steam train is chugging away, up and down the line (Unless Cryptokittens are slowing the old train). However on 1 June 2018, the old ERC-20 steam train will be decommissioned and parked. And on the 1 June 2018 a new electric train (EOS blockchain and EOS blockchain tokens) will start operation, on a new train line with a different rail line gauge (size). The only rule is, that prior to the 1 June 2018, all the ERC-20 passengers must have purchased tickets to the new Electric EOS train. If the passengers do not have tickets, they will be stuck aboard a parked and unusable steam train. And the only way to buy your new ticket is to “Register your Ethereum Address (ERC-20 garage)on the EOS.IO website”.
nego, razmisljam o MetaMask walletu, ali ne koristim chrome i nevolim nista previse vezano za gugl-špiju.
al vidim da ima i za firefox. je koristio netko? bolje/jednostavnije od exodus-a? -
Tu ti nemogu pomoci. ETH koristim slabo pa neznam ni kako rade koji walleti. Ja osobno koristim ili myethwallet web ili eidoo
-
mislim da je ovaj guide za direkt koristit myetherwallet puno jednostavniji i kraci od onog sa exodus-om.
ne vidim neku razliku u safety-u.
mislim da cu ovak napravit i gotovo:jos neki dobri linkovi za one koje interesira:
https://steemit.com/eos/@ash/full-walkthrough-how-to-join-eos-ico
https://steemit.com/eos/@sandwich/contributing-to-eos-token-sale-with-myetherwallet-and-contract-inner-workings -
Tko ima više od 25 EOS-a na walletu, može se prijaviti za Evolution airdrop
https://steemit.com/eos/@evolutionos/evolution-airdrop-may-10th
-
I kaj sad?
Imam nešto EOSa na MEW-u, registrirao ga, snapshot je prošao... i kaj sad?
Jel ga mogu slati sa MEWa na mjenjačnice ili trebam još nešto napraviti?
Zbunjuje me ovo "On the 1 June 2018, the EOS ERC-20 tokens , will be fixed and non-transferable on the Ethereum blockchain”. -
Cisto teoretski (nemam EOS pa nisam ni pratio) ako je snapshot napravljen, to je to, radis dalje sa tokenima sto te volja i tvoje daljnje radnje nebi smjele imati utjecaj na ono sto proizlazi iz snapshota. Tako je npr. bilo sa zcl / btc snapshotovima. Bitan je bio samo taj trenutak.
Ako nije bitan samo taj trenutak, onda to tehnicki nebi ni bio snapshot. -
@stjepan, ovako je obično bilo za hardforkove i airdropove, ali sada se prelazi sa ethereum blockchaina na novi eos-ov.
izguglao sam ovaj site
https://eosauthority.com
I nakon što mu ukucam svoju mew adresu kaže:All your EOS will be transferred to EOS7h________________________________________.
Your EOS account name on launch will be g4_______________
Just keep your EOS private key safe and get ready for the mainnet.A što dalje, ne znam.
Pitam čisto informativno, ionako sam hodler -
Pa ako imaš private key, to je više manje to, u budučnosti češ otvoriti njihov wallet baš kao što otvaraš bilo koji drugi wallet, upisati private key i imati pristup coinima koji se nalaze na njihovom blockchain-u.
Nešto kao kod Bcash fork-a gdje si kasnije upisao svoj BTC privatni ključ u njihov wallet i voila eto ti tvojih Bcash coinova u identičnoj količini iz trenutka kad je uzet snapshot BTC blockchain-a. -
@Gandalf_Zg
Da ne pišem u PM nešto što se ustvari treba pisati javno.Moje mišljenje o EOS-u.
Za početak, moram reći da mi se ne sviđa njegov core dizajn. Naime svaki coin koji pokuša biti "spremište" podataka (to ne znači da pokušava omogućiti upload file-ova ili postati decentralizirani cloud, već samo to da sprema ne samo osnovne podatke za transakcije nego da ima i dodatne stvari koje mora spremati i pamtiti u obliku DAPP-ova), će prije ili poslije ili a) propasti ili b) postati EKSTREMNO centraliziran.
Ako pogledaš kakav hardware je potreban trneutno za EOS producer nod a mreža se još uvjek ne koristi ozbiljno, jasno je da će u budućnosti ti zahtjevi samo rasti. Evo primjera jednog od block producera: https://www.eosnewyork.io/tech
Infrastructure
Load Balancers
We implement two different load balancers with DDoS protection capable of handling network load at scale while simultaneously identifying bad actors. This allows us to scale out the hosts behind the load balancers with no change to the endpoints which connect to our infrastructure.
Core Layer
One producing node and multiple fully redundant backups in a fail-over model comprise our core layer. The main producing node is the workhorse of the operation. A backup is activated during system upgrades.80 GBs - 3 TBs of RAM (as needed) 4-8 vCPUs 1 TB of SSD Storage
Service Layer
These hosts are the gateway to the blockchain for the Application and Core layers. These hosts also support connections from dApps, Block Producers, and any other full EOS nodes.Docker AWS Lambda AWS CodePipeline
Application Layer
A variety of different cloud infrastructures and technologies are used to provide an easy-to-use platform for the users while maintaining the path of least resistance for development.80 GBs - 1.5 TBs of RAM (as needed) 4-8 vCPUs 1 TB of SSD Storage
Ako se mene pita, to je SULUDO. Takav coin u budućnosti može ići samo u jednom smijeru, a to je EKSTREMNA centralizacija.
Što ako cijena coina ne poprati povećano korištenje (što će se desiti prije ili poslije)? Ljudi će odustajati od toga da budu block produceri jer neće moći platiti hardware koji im je potreban za to a za razliku od majnanja, ne postoji "smanjenje težine" pa samim time i smanjenje zahtjeva za hardware.Opcija je da kad blockproducerima zaškripi financijski, da će se desiti nešto ovakvo: https://cointelegraph.com/news/eos-community-is-challenged-after-node-announces-financial-rewards-for-votes
Više je nego jasno da u ovom slučaju, riba smrdi od glave, u slučaju EOS-a smrdi sam dizajn coina.
Ako block produceri već sada moraju žicati glasove, što će biti u budućnosti kada sistemski zahtjevi budu daleko veći?I sad da odgovorim na tvoje pitanje, da li vidim da će EOS preteći ETH?
Iskreno ne znam. Ne sviđaju mi se niti jedan, niti drugi. Oba coina su trenutno VRLO centralizirana, i to je za mene dela breaker. Oba coina imaju svojih problema i teško će se boriti sa povećanjem korištenja mreže bez da utonu u spiralu centralizacije. Zbog toga što je EOS sada maltene otvoreno centraliziran, da moguće je da će preteći ETH jer mogu puno brže reagirati na moguće probleme i riješavati bottleneckove. Uopće mi to ne bi bilo čudno.
No dugoročno?
Ne bih se kladio niti na jedan niti na drugi sve dok ne pokažu planove koji bi barem teoretski omogućili decentralizaciju i brzinu. -
Nekako su u tom smjeru išla i moja razmišljanja premda ne toliko u dubinu s obzirom da nemam toliko znanja.
Veliko hvala na opširnom odgovoru.