Day trading
-
Da...novi ATH
-
@karatas je rekao u Day trading:
ma ja sam se zeznio. sto naravno nije ni cudno, jer sam amater u ovom svijetu, pa sam propustio priliku izvuci ulozeno kada sam imao priliku. sada sam pao na 1/3 koliko sam maximalno imao, te sam shvatio da bih zelio pokriti dupe i barem izvuci koliko sam ulozio :) zato mi je sada primarno vazna cijena, a sekundarno mi je vazno ono sto btc i blockchain donosi svijetu :)
Najbolje se uči kad izgubiš novce. Neka ti to ne bude žao.
Napravi plan i drži ga se.
Prebaci si Blockfolio po potrebi na BTC. Vjerujem da je tamo situacija bolja XD
-
@cryptobegin ma tukac je imao plan. kada ode na x4 od ulozenog, vadi ulozeno van. no "malo" sam se povampirio i mislio da ce to ici jos gore, a i bilo mi je zao prodavati neke altove s velikim potencijalom. sada sam puno pametniji i ne vezem se za altove :) i znatno drugacije gledam na stvari, tako da cekam malo povoljniji trenutak da si olaksam situaciju. u biti ne zivciram se previse, ali sam skuzio da me ipak malo mori to sto nisam izvadio inicijalnu lovu vanka.
-
Ajmo padaj silo i nepravdo (otpor bearova) na 8350-8400, nesmimo si sad dozvolit da oni nas opet napadnu na 8k
Malo manje euforije nego zadnja 2 dana imam (cisto iz razloga sta su nam napali 7700), za sada izgleda kako ih ne pustamo ispod kljucnih tocaka, kandeli izgledaju tako i sad je idealno da ih izlupamo
ajmo go go go goEDIT: ipak je na 8500 pomaknuto, valjda je to pozitivnije!?
Vrhunac bi bija da pokusamo danas napast 9200, odnosno da napadnemo prije 9200 nego li oni ispod 8000 -7700, a hipotetski ta cifra raste, sada mi izgleda da nam je 7900 najjaca linija obrane u ovoj fazi -
@katsu dakle zamisljam te kako navijas ispred kompa :) mozda da uzmes neku gadnu lovu, pa prelomis to sve i kupis par stotina/tisuca btcova i prebacis ga preko 8500? :)))
-
@karatas
:rofl:
A jebenti po vokaciji sam navijac, kad idem u Ikee u autu navijam Ikea Ikea IkeaMa po meni sve ove cifre sta pisem su bitne i tu se odvija dosta toga, ono ako predemo moze bit to to i to , ako ne to to i to
A posto je tema day trejding, ako se slozimo i pogodimo te tocke otopra uvik se moze uzest par % ciste i brze zarade
Jucer sam spominja 7700 nasih ko jacu obranu nego na 8k i kad se probija 8k bilo je jasno da ide do tih 7700, a kako mi iskustvo kaze tu uvik ode u toj borbi (na ovim ciframa) 100 dolara gore dole, i eto vidi vraga nakon toga smo 1000+ , znaci od 02:00 (7 543)do evo 11:22 (8 500) -
@karatas
Ma zapinje nesto SEPA pa cu pustit druge da odrade ove napade :kava:A evo pisa sam na cca 8200 prvi post danas, sad smo na 8570, vjerujem da ce se prebacit u momentu kroz 10-ak minuta na 8660 cca, sta nam daje 5% u koliko? 20 minuta!? i onda posto je po meni ovde jak otpor past ce opet do 8200-8100
Edit: ipak izgleda da sam falija za malo manje od 100, steta, bas steta, jer bi bilo lipo probivanje zadnjeg vrha da je otisa priko 8640 cca, a nista, skupit snagu sad malo, ne pustit ispod 8300-8200 i onda kroz par sati prebacit
30m candel je previse izletija iz Bolinger Bandsa
Savrseno bi bilo da ne padnemo ispod ovog zadnjeg jaceg od 30m i da se recimo u sljedeca 2 ne dopustimo ispod njega, znaci drzat ga u rasponu 8500-8350 i onda bi bija jos puno uvjereni da napadamo 9200 vec danas -
BTW moze neko napokon stavit TA Kucila, ako je tolika tajna moze i na PM
I kako vam se da na fhr pisat? meni je citanje svako toliko teska muka, jos nisam regan, pa dok proskrolan 7nationarmye dobijen osip i odustanem
Jos Kucilo covik u godinama se tamo gubi :( -
Ovaj rad
Iskusnija ekipa ubacite se, bar recite da pisem pizdarije :rofl:
-
@katsu pa mislim da imas sve info. novi ATH prema kucilo TAu ide izmedju 7og i 9og mjeseca. to znaci 20k+.
forum hr. skrolam brze nego lezba po klitacu. samo lijevo gledam tko pise i filtriram.
evo ode preko 8600. tek oko 8640 vidim neki veci otpor.ps. totalni pocetnik sam u ovome :)
-
Ne radim elliott walove, ali nesto mi proslo kroz glavu kako ovo sve vise izgleda kao 4 val.
-
Taman bi se blizu vrha (4) prominija trend u glavi ljudi iz ide na 0 do evo ga oporavija se idemo na 40 k
A, pratimo sta drugo recKoja ti je ovo EMA?
EMA 50 i EMA 100 ? -
@katsu je rekao u Day trading:
BTW moze neko napokon stavit TA Kucila, ako je tolika tajna moze i na PM
I kako vam se da na fhr pisat? meni je citanje svako toliko teska muka, jos nisam regan, pa dok proskrolan 7nationarmye dobijen osip i odustanem
Jos Kucilo covik u godinama se tamo gubi :(Pošalji mu PM na forum.hr
Nemoj mislit da mi (ja) imamo tu analizu pa je skrivamo od vas XDŠto se tiče rasprave, po tradingviewu smo danas skočili već 10%.
Da tako ostane, super.
Idealno bi bilo da odemo višlje od najviše cijene jučer (oko 8650$) a po mogućnosti i iznad 200 EMA (8790$).
Danas je volumen u banani. Ispuhali smo se jučer.
Ne bi bilo dobro da se ponovni neki ekponencijalni FOMO rast. Što sporije, to bolje.Što se tiče dugoročnog, dok god smo ispod Ichimoku-oblaka na dnevnom grafu trend je prema dolje i sve je moguće, pa i povratak na 6k.
Dobra vijest je da smo tamo našli puno buyera i čini se kao solidan support.
-
Koja je razlika između običnog moving average (MA) i onog TEMA (Advent trading) . Mislio sam da je to ista stvar?
I ovaj ichimoku oblak, di to mogu detaljnije proučiti. Ima na ovom blogu tema o osnovnim tehničkim analizama ali nema ništa o ichimoku? -
http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:moving_averages
Ovo je o MA. Jednostavno rečeno, EMA pridaje više važnosti zadnjim svijećama, dok obični ih tretira sve jednako.
Evo našao sam još jedan odličan članak od trejdanju općenito pa ako imaš vremena prouči.
https://medium.com/@CarpeNoctom/toshimokus-trading-tips-tricks-f0ff5cc38cc8
U njemu imaš dio i o oblaku.
Na youtubeu također imaš dosta stvari o oblaku.
Ukratko, oblak je odličan za otkrivanje trenda. Ako je cijena iznad, trend je prema gore. Ako je cijena ispod oblaka, trend je prema dolje.
Neki ga korsite i za otkrivanje buy i sell točaka.
-
Crypto :top: materijala nikad dosta
Dobro se drzimo, tocno ide putem kakvog osobno želim, a evo drago mi je da nam se bitnije brojke poklapaju.
Sad smo vec prvu liniju podigli na 8500 i malo po malo nagrizamo jucerasnji top, savrseno bi se sad bilo zadrzat do 8500-8450 i onda jos kvalitetni napad i napokon probojps jel moguce ubacit par standardnih smajlica u ovaj ARK forum?
-
Jao, ne spominji mi smajlice....moram ih sve preraditi....budem...cim stignem....
-
@jollyroger e ovu grafiku je neki lik na yt prikazivao i pricao kako sada vjerojatno idemo gore do 10-tak,a onda zvek na 3500...
ps. nemojte me banati, jer ovo spominjem drugi puta..necu vise, majke mi #tuzniSmajliKojiSeMoli
-
BAN! Neš ti meni tu kvaril moje snove!
:face_with_tears_of_joy:
-
@katsu
Aha, to mi je ostalo EMA 12 i EMA 26, jer sam bio na coinbase chartu.
Zasto te koristim, pa kad si na GDAX-u jedine indikatore imas ema 12 i 26 i onda svi to gledaju, pa na kraju postanu relevantni, jer ih toliko ljudi koristi, ali sto se indikatora tice, vrtim svako malo ovisi sto me zanima u kojem trenutku, obicno kad slikam sliku rascistim inace mi zna chart izgledat skroz messy.
Tradingview mi je zapamtio broj mobitela i sad kad hocu upgrade, moram novi, a ne odgovaraju mi na support tickete, a ljen sam da sad zbog njih uzimam novi broj i mobitel i sve, pa vrtim unutar 3 sto mogu ono sto me zanima, ljen sam nekad.Al evo, ovo je otprilike analiza za ovu godinu
Analizirao Dr.Difficulty Adjustment
https://www.youtube.com/watch?v=dBPDxpA44ao