Day trading
-
da hoće na 0.50 $ šta mislite o tome :dragon_face:
https://uslifed.com/price-prediction/tron-coin-price-prediction
-
Mislim da je to tesko, 33mlrd a sada smo na 5,5mlrd.. jos je rano ali ako dodje market cap na 1000mlrd onda sam siguran, vjerujem da ce bit u top 10 i oko srednje pozicije. To je samo moje misljenje ali mislim da je svjetla buducnost ;)
-
Zasto mislis da je market cap neki limit? Nije da se mora uloziti 27.5mlrd da bi se mcap digao sa 5.5 na 33....
-
ja se nadam 0.2 $ do kraja mjeseca da može izać TRX
-
@stjepan Mozda nisam skuzio kako funkc stvar ali kako mislis nemora se ulozit 27,5 mlrd da bi dosao na pola od total coin supply pa da ispadne 0.5dolara po coinu? posto ih ima 65mlrd ?
-
@majorjs1 je rekao u Day trading:
@stjepan Mozda nisam skuzio kako funkc stvar ali kako mislis nemora se ulozit 27,5 mlrd da bi dosao na pola od total coin supply pa da ispadne 0.5dolara po coinu? posto ih ima 65mlrd ?
Razmisli malo što predstavlja "market cap".
To nije brojka koja pokazuje: "toliko novaca je ubačeno u sistem pa sada jedan coin vrijedi toliko i toliko", već je to riješenje najobičnijeg množenja:
"zadnja postignuta cijena" x "broj izmajnanih coina".
Ako ja sada napravim kripto valutu: "Razorcoin" koja će imati 100 milijuna jedinica i koje odmah izmajnam i stavim na raspolaganje tržištu, i ti kupiš jedan jedini Razorcoin za 1$, market cap Razorcoin-a je 100mil$Smoke and mirrors!
-
@stjepan nisam to nikad tako gledao wow.. meni je bilo logicno broj coinova trenutan podjelis sa marcetcap i imas cijenu jednog tog coina.. pa po toj logici se dalo izracunati koliko mlrd se treba uloziti da dodje neka cijena tog coina...
-
Da. Točnije bi bilo: "broj izmajnanih coinova podijeliš sa market cap-om i dobiješ zadnju prodajnu vrijednost". Na žalost, market cap kako se računa sada (nisam trader pa ne znam dali se market cap računa isto i kod npr. dionica) ti ne daje informaciju koliko je para u sistemu, koliko para mora izaći iz sistema da bi cijena pala na x ili koliko para mora ući u sistem da bi cijena porasla na y.
Da bi to znao (ulaz / izlaz para za dizanje / spuštanje cijene) moraš znati i dubinu tržišta na svim mjenjačnicama. Koliko je postavljeno buy i sell ordera, na kojim visinama, koliko ima coinova i drugog dijela tog prodajnog para (fiata u većini slučajeva ako gledamo par coin-dolar) koji nisu na orderima a koji samo čekaju da ih se stavi itd.
Takvu informaciju znaju vjerojatno samo vlasnici najvećih mjenjačnica ako međusobno dijele informacije. A i ni oni ne mogu imati točan podatak jer ne mogu znati koliko je coinova koji nisu na mjenjačnici spremno da dođe na mjenjačnicu, a bogami ni koliko je dolara spremno u bankama.
Ono gdje oni imaju prednost je da i te kako vide unaprijed kad krenu uplate dolara / coina i mogu reagirati danima / satima prije od ostatka krda.Ja sam na forumhr-u rekao više puta da je market cap najnebitnija i najvirtualnija brojka na svijetu. Ona ne znači doslovce ništa osim što opisuje formulu čiji rezultat ne daje korisnu informaciju.
I onda se ljudi hvataju tog market cap-a i pričaju o flippeningu i sličnim stvarima.
Ne znam, kažem, nisam trader, no gledajući kako se računa market cap (nije da je formula tajna) ne vidim ikakvu bitnost u tom podatku.
Volio bih da me netko razuvjeri ako sam u krivu, pa da mogu na vrijeme donijeti bitne odluke gledajući tu brojku, samo se bojim da se to neće desiti. -
šta mislite o Bytecoin BCN, ostavario je dobar rast ovih dana pravo..ima li fajde ga sad uzet ili će počet opadat...HOLDA li ga neko
-
Ne...ja sam više manje presao pratiti hrpu altova. Ovih par što imam na duži perio pratim, ostalo nemam blagog pojma kaj se dešava. To je jebemi full time job....
-
100% se okrenuo coin, dodan na Binance valjda i buknuo
-
Friško dodan?
-
Da, jutros sam vidio obavijest. Cijena otvaranja je bila 300sat a u jednom trenutku je vrijedio 10k sat...pa vi racunajte 😁
Trenutno je oko 1300 sat.
-
Oh da....standardni pattern za coin release. Narocito ako im je to bila prva major mjenjacnica. Spike, pumpanje, dump, suze, lagano curenje prema dole.
-
kako to ide praćenje preko botova..ima li bot za praćenje, neću da mi program tamo nešta trguje i donosi računarske odluke...ima li nešto samo za praćenej skokova cijena i listanja na mjenice
-
to i nisu botov....to su ti web scrapperi. Programi koji umjesto tebe surfaju netom i upozoravaju te ako naiđu na neku informaciju.
-
Mislim kako forumas exxo zna nesto o tome jer je u tome ako se ne varam i bas ima botu, ako se dobro sjecam, koji najavljuje takve nekve stvari, izlistavanja, p&d seme i sl.
On tije dosta rastrgan bas zbog toga :grinning_face: , ne spava dobro, slabo jede, ako pusi mozd apusi 2 kutije dnevno :smiling_face_with_open_mouth_smiling_eyes: ...tako da je pitanje hoce li uopce doci na ovaj forum.
Cini mi se da je cesce na forum.hr
Eto, stjepan je to bolje pojasnio :thumbs_up:
-
koma lik, nek pazi na kolesterol :dragon_face:
-
Pa nije valjda zbog scrappera :)
Scrapper omogucava da lakse spavas. -
A ne znam...sam je napisao kako ne moze spavati..ok, ovo za pusenje sam ja dodao :smiling_face_with_open_mouth: