Day trading
-
Ja ne pratim grafove niti se bavim takvim predviđenjem, ali se stanje definitivno popravilo. Nema više "doom" scenarija po novostima, čak štoviše, malo malo se spominje "vrijeme je za kupnju" itd.
No pitanje je koliko sve to ima utjecaja na cijenu. -
Dok god nismo iznad Ichimoklu oblaka (12 900$) ne možemo sigurno reći da smo u uptrendu.
Dugoročno ne sumnjam da ćemo pregaziti 20000$. Kratkoročno tko zna.
Pogledaj samo kakva imena više ne skrivaju da ulažu u crypto (Soros, Sequoia). Za njih je ovo smiješno malo tržište. Da ga pošteno mogu shortat moralo bi porasti bar na 1-2 trilijuna. Uz sve tehničke inovacije koje se događaju to ne bi trebalo biti tako teško. Strpljen, spašen.Pitanje je samo da li ulažeš dugoročno (>2-3 god) ili kratkoročno.
-
-
da li itko koristi profit trailer? ili neki bot koji ste samo napravili? napravio sam temu pa ak se nekome da i ima iskustva, cijenio bih.
https://www.bitcoin-hrvatska.com/forum/topic/889/profit-trailer-bot
-
@majorjs1 za sada ne ali gledam profit trailer. platio sam neku grupu koja ima jebene informacije, botove o uzglistavanju i neke vodece influencer i botove za njihove signale, za sad je super. al tu ja ne koristim nista osim sto mi namob stigne informacija. sam bot je napravio vlasnik grupe i za to naplacuje sto je sasvim legitimno jer ono sto pruza ti u tj dana vrati ulozeno a imas placeno mj dana.
-
@exxo mozes jos malo pojasniti npr kakva ti informacija dolazi na mob? Moguce se uclaniti jos? Zainteresiran sam ali posto sam laik u tome pa me zanima koja informacija vise o tome
-
I jel moguce da je 9k neki novi "base price"?
-
A ne znam šta reći...meni ovo sve smrdi kako ćemo zaroniti još jednom na 8500-8600.
-
![alt text]( image url)
Braćo, kakav pad. Motori se lagano zagrijavaju. Što smo duže ovako horizontalno krećemo u oblaku, altovi rastu što nam paše. Ali ovaj magnet će privući bitcoin do 12900 kada će se viditi prvi značajni otpor. Možda ga nećemo probiti odmah, ali nakon toga samo je nebo granica. Još uvik smo bearish ali svi pokazatelji su dobri. Još ubrzo TK cross kao potvrda bullish. Ovi manje iskusni, nemojte zapeti u altovima kada krene bitcoin
-
@buslje Mozes nam pojsniti koji bi bio znak kada iz altova preci u BTC ? Ja sam taj manje iskusan ali ucim polako..
-
@majorjs1 je rekao u Day trading:
@buslje Mozes nam pojsniti koji bi bio znak kada iz altova preci u BTC ? Ja sam taj manje iskusan ali ucim polako..
Neka ti i on odgovori, ali ja kao netko tko NE trejda aktivno ti mogu reći svoje osobno iskustvo koje skupljam od 2014.
Kad BTC ide naglo gore, altovi padaju, kad BTC ide naglo dolje, altovi padaju. Plodno tlo za altove je kad je BTC stabilan i plovi vodoravno (kao u zadnje vrijeme) ili mjenja vrijednost jako sporo.Naravno uvjek postoje iznimke, određeni altovi prođu kroz pump ili kroz dump fazu nevezano uz BTC.
-
Sve ti je čovik lipo kazao. Tako se pokazalo u prošlosti, što ne znači da će tako biti i u budućnosti. Tržište i pravila se ovdi jako brzo mijenjaju. Recimo, ako neka burza kao što se spominjalo prije omogući direktno kupovanje altova s fiatom, pasti će ovisnost o bitcoinu a samim time i cijena neće toliko biti vezana za bitcoin. To će možda u startu malo naškoditi bitcoinu, ali dugoročno je ok. Uglavnom, skužit ćeš kad dođe euforija. Mene više muči što onda napraviti, shortati sve u fiat ili ući u tether. Ušao sam u kripto tek polovicom studenog, tako da Božić nisam znao što me snašlo. Što kažu iskusniji, fiat ili tether?
-
Tethera se svi boje. Kao fake money, nemaju pokriće, skrivaju podatke kao zmija noge....ja ga nisam kupio nikad tako da nemogu podjeliti neko svoje osobno iskustvo, ali ako proguglaš vidjet ćeš puno negativnih komentara.
-
Točno, ali do sada nije bilo nikakvih problema s njim. Puno prašine ali ništa što bi poljuljalo tržište. Tko zna, možda sljedeći put sve rokne
-
Upravo tako. Do sada sve 5. No svi se boje tog nekog budućeg događaja i ustvari nitko nije siguran što se događa i što će se dogoditi. Kako je Tether dosta zatvoren, nitko ni ne može znati. A to je i jedan od razloga (zatvorenost) zašto ga ja ni ne diram. Ako se već koristim open sourceanim i decentraliziranim tehnologijama, koji je smisao bježati u centraliziranost?
-
@buslje @stjepan da to mi je jasno, ali nisam mislio na to, mislio sam konkretnije kroz grafove, npr karikiram recimo ako btc dodje do 12500 onda je nebo granica (pa se npr tada prebaci u btc i cekaj) ili 11500 ili druga cifra. Ako znas reci di se ceka neka linija da je probije pa od tud je dobro uci u btc , neki drugi znak koji daje vijest da idemo bullish, ako me shvacas, na to sam mislio,,
-
Ah to...da....za to sam glup :D
Znak kad krece divljati....bilo bi to lijepo znati. -
@majorjs1 kakvo ba čekanje sa BTC, jedino ako ga imaš čitav 1 BTC i opet to nije isplativo, dok on poraste 100% na nekom Alt coinu možeš zaradit par hiljada%, sve na malo od daytrading okreći okreći sa što više pozitivnih trejdova 5-10% nebitno i u konačnici u fiat da možeš povuć ili ostaviti u BTC
jedna od većih budalaština je da će BTC u narednim godinama biti u nekakvim suludim iznosima 50000$ itd. samo navlačenje raje da lageruje BTC što mu i održava i pumpa tu cijenu, pored toga što je nulti par za sve coine, ni ETH ni taj Theter nmaju parova u razmjeni ko BTC
-
@slesh Treba biti oprezan. Isto kako možeš zaraditi, tako možeš izgubiti puno više nego da si u BTC-u, kao što se lijepo vidjelo u zadnjih par mjeseci. A mislim da on upravo zbog toga i pita. Kako prepoznati taj tren kad se prebaciti u alt-ove da ne izgooriš zbog naglog pomaka Bitcoina.
-
@stjepan Da, upravo to i mislim. Rekao bi @slesh da ce ipak BTC biti uvijek tu a za Altcoinove neznam bas.. iako se slazem sa tobom da je u altcoinovima zarada, moj sav portofolio je u riplu, tronu i stelaru, ali kao sto kaze @stjepan pitam koja se linija ceka, koji otpor pa da je otvoren put na 20k ili vise ako bude, tj. takozvani ciklusi iz altova u btc i obrnuto. @JollyRoger @exxo @Cryptobegin i ostali?