Jeli ovaj forum mrtav ?
-
Pozz ljudi, vidim da nitko vise nista ne posta.. dali je razlog sto nije bilo akcije ovih par mjeseci ili ? Nema vise iskusnih trejdera sa grafovima i razmisljanjima.. ? Bilo bi bas steta. Samo airdropovi trolaju po forumu..
-
nije mrtav nego je mnogo ljudi izgubilo interes zbog minusa LOL. me included. ne pratim ni pola koliko sam prije bozica, jednostavno nije isplativo IMO kurit toliko vremena kad se opet sve svede na srecu, bar trenutno. al ovaj forum mi je stalno otvoren u browseru kad sam na kompu ;-).
-
Interes pada i raste sa cijenom BTC-a i altova. Ništa čudno :)
Forum ima podosta "lurkera". Čitaju ali ne pišu apsolutno ništa.Evo i dokaza:
Ovo "rupičasto" u sredini smo imali tehničke poteškoće koje su sada riješene pa je i pračenje korisnika bilo....eto takvo kakvo je.
Iskreno, bilo je začuđujuće da broj korisnika nije počeo prije i brže opadati.
A i kao što vidiš, napravili smo promjene pravila postanja referala / dropova i toga, pa će biti manji "šum". I dalje će zainteresirani moći postati ali neće izgledati kao da se posta samo i jedino to.
Radije da imamo manje postova sa contentom nego jako puno bez contenta. -
Evo mislim da sam ja isto kriv što nema više rasprava na forumu. Počeo sam više vremena ulagati u neke druge stvari u odnosu na pisanje bloga.
Jednostavno trud koji sam ulagao nije bio proporcionalan "nagradi".
Shvatio sam da nisam novinar i da je bolje da se uhvatim struke i ponovno počnem intenzivnije učiti programiranje (s naglaskom na blockchain).I dalje vjerujem da crypto budućnost i pratim sve vijesti koliko stignem. Sve ukazuje da se sve više i više stvari kuha u pozadini.
Idući veliki boom cijene će biti kad poraste adaptacija. Kad ljudi napokon budu koristili crypto u svakodnevnom životu. U prosincu smo mogli vidjet kako stvari lako izbjegnu kontroli. Idući balon će definitivno biti najveći u povijesti jednostavno jer najviše ljudi može sudjelovati u njemu (crypto je dostupan svuda u svijetu).
-
i definitivno ovo mrtvilo nije samo na ovdje. npr. idem vidjeti šta se piše na forum.hr i vratim dvije stranice u natrag da uhvatim sve u danu. kad me ono vrati tjedan dana u natrag :)
nedavno je i tamo bilo desetak stranica dnevno :)
i kad smo već kod "nestajanja" baš sam shvatio da je i https://twitter.com/Bitfinexed nestao prije 2 tjedna :face_screaming_in_fear:
-
@cryptobegin
Jesi mozda probao tecaj sto Ivan on tech nudi? Mene isto interesira blockchain coding, a znam samo da jimmy ima, ivan nedavno i na University of Nicosia magistarski, ali siguran sam da ih ima jos. -
@jollyroger je rekao u Jeli ovaj forum mrtav ?:
@cryptobegin
Jesi mozda probao tecaj sto Ivan on tech nudi? Mene isto interesira blockchain coding, a znam samo da jimmy ima, ivan nedavno i na University of Nicosia magistarski, ali siguran sam da ih ima jos.da, razmišljao sam o tome. 100$ nije puno a navodno ostaneš u nekoj njihovoj bazi kasnije ako se pokažeš. jedino sam malo skeptičan što nudi da će naučiti ljude programiranje od početka što je full teško. s druge strane 100$ nije tako puno a lik se čini dosta reputabilan. mislim možeš i sam kopat po dokumentaciji i skužit dosta stvari. posebno za ethereum.
jimmy opet ima napredan tečaj i mislim da nema online.
nekete tečajeve nudi i ibm https://developer.ibm.com/courses/all/blockchain-essentials/
u svakom slučaju, tu se definitivno krije budućnost.
-
Ako znaš programirati, onda ići na "blockchain coding" tečaj je odprilike isto kao da ideš u "dodatnu autoškolu za skretanje u lijevo". Svakom programeru bi trebalo biti prirodno čitati dokumentaciju nekog sistema i koristiti tu dokumentaciju u svom radu. Ako radiš sa nekim framework-om, čitaš dokumentaciju, ako radis sa API-em, čitaš dokumentaciju, ako radiš sa sistemskim stvarima, čitaš dokumentaciju.....ustvari, kad malo bolje razmislim, čitaš dokumentaciju non stop :)
Ako ne znaš programirati ili si jako loš u tome, onda je bolje raditi na tom skilu, a ne na nečem toliko specifičnom jer će ti to specifično doći samo od sebe.