Što je sve Airdrop
-
stvar je u tome da ovo dolazi nakon snapshotova i airdropi su zapravo gotovi. a oni ko pravi šupci kazu da nece ni te airdrope dati. okej, raspravljati sad o tome zasto su to napravili i tako postupili nema smisla. cijena im je ionak pala odmah. whatever.
sto se tice regulacija, sve je to meni jasno, samo mi nije jasan dio s airdropima. i da li to znaci da bittrex vise nikad ni jedan fork nece podrzat? jer forkovi su isto airdropi. stejkanje je isto vrsta airdropa, sta onda svi stake coinovi ne mogu vise isto bit na bittrexu? mislim suludo. zanima me jedino koja je motivacija seca da airdrope strpa u kategoriju no go. i zasto pobogu.
-
Ne ne....airdrop i stake, fork jednostavno nije jednako.
Airdrop je problematican, jer se desava na nacin da netko ima hrpu necega i onda besplatno to nesto dijeli određenim ljudima...ameri to nevole. Kod njih to moras zaraditi na neki nacin, a i na taj nacin, besplatnim dijeljenjem, se vrlo lagano utjece na market, opet no go za amere.
Sve ostalo sto si nabrojao nije "evo ja imam pa vam dajem", vec: tog neceg nema, pravila da to nesto nastane su ta i ta, i svi ste u istoj poziciji.
Poprilicna je razlika i skroz mi je jasno zasto neki regulator to ne zeli. Ne kazem da je ok nit nista, nego samo da razumijem logiku iza toga. -
Ne ne....airdrop i stake, fork jednostavno nije jednako.
Airdrop je problematican, jer se desava na nacin da netko ima hrpu necega i onda besplatno to nesto dijeli određenim ljudima...ameri to nevole. Kod njih to moras zaraditi na neki nacin, a i na taj nacin, besplatnim dijeljenjem, se vrlo lagano utjece na market, opet no go za amere.
Sve ostalo sto si nabrojao nije "evo ja imam pa vam dajem", vec: tog neceg nema, pravila da to nesto nastane su ta i ta, i svi ste u istoj poziciji.
Poprilicna je razlika i skroz mi je jasno zasto neki regulator to ne zeli. Ne kazem da je ok nit nista, nego samo da razumijem logiku iza toga.a joj ne slazem se nikako. mozda je ovo uvod u zabrane forkova. to bi mi jedino imalo smisla. mislim fork airdrop je airdrop. kao i svaki drugi, pogotov ako se radi o ovakvoj vrsti airdropa, rise primjerice ili nedavni concensus od msp. na kraju krajeva, svi ti silni bitcoin lemoni, diamondi i slicne pizdarije, goldovi koje smo dobili, ne vidim razliku u tome i ovome.
ono gdje vidim razliku su ovi oceani airdropa i scamova po twitteru medu kojima ima svega i svacega, o tome vise u temi o airdropima i pravilima. ali legitimne kriptovalute koje vec postoje kad daju airdrop nekih novih ili nagraduju holdanje, to mi nije jasno da zabranjuju. ali da, ako c zabranit, valjda moraju zabranit sve.
-
Prvo mi nije jasno što misliš pod "fork airdrop". Nikad nisam čuo za takvo šta. Ili je fork, ili je airdrop. Može neki primjer kako to funkcionira?
Konkretno, kod RISE-a, tu se ne radi o nikakvom forku. Radi se o najobičnijem airdropu. Netko nešto ima, i onda to nešto dijeli određenoj grupi. I to nema apsolutno nikakve veze sa nikakvim fork-om.
Ako je fork Hrvatska, airdrop je novi Zeland. Ne moze nitko zabraniti "fork", jer je fork kreiranje nove vrste aseta a ne pumpanje i manipulacija novim asetom. I upravo je to ono sto ih dijeli, tehnicki, pravno, moralno....ma svakako. Oni jednostavno nemaju dodirnih tocaka.
Kad bi neka mjenjačnica zabranila sve coine koji su nastali fork-om, na njoj bi ostalo samo coinova za nabrojati na prste jedne ruke.
-
fork = airdrop! to govorim. primjer, svaki fork je airdrop, haha. znam da ovo s riseom nije fork, samo govorim da je svaki fork zapravo airdrop i ne ividm razliku u takvom airdropu i ovome poput riseovog jer su oba na istom principu, snapshot i dobijes dividende na temelju toga.
nisi u pravu da je ili fork ili airdrop jer fork sam po sebi nosi novi blockchain ili ne ako je soft, ali svakako je airdrop.
jedina razlika je sto s ene moras prijavljivti negdje da dobijes coinove kao kod ovih drugih airdropa.
-
Kakav pobogu soft fork? Moze neki primjer toga? Nikad nisam cuo za nista slicno "soft fork"-u. Eve neki novi termini za koje nikad nisam cuo. "sof fork" i "fork airdrop" pa prije nego nastavimo dalje sa razgovorom, nebi bilo lose da se ti termini definiraju.
-
soft fork je kad ne nastaje novi lanac
https://www.investopedia.com/terms/s/soft-fork.asp
ne postoji termin fork airdrop. to j emoj termin. fork je airdrop!!! daj shvati! haha. okej, mozda nisi cuo ili se jednostavno moramo sloziti da se ne slazemo. jer fork je svakako airdrop! tock! uskicnik!
-
Da se razumijemo, znam sto je soft fork u ovom standardnom smislu, ali se prilikom njega ne dobiva nista novo, bilo coini bilo bilo sta slicno, pa mi nije jasno kako je to povezano sa ovim.
-
ne, da, nema veze s ovim o cemu pricamo
-
Znaci ako ja napravim BitcoinStjepan, to je airdrop za vlasnike Bitcoina?
-
ahaa, kuzim sad. okej, nismo se shvatili. mislim da smo se tu pogubili. sami fork ne mora biti airdrop. ali svakim forkom airdropi su bili radeni do sad na temelju snapshota, zar ne? i na temelju omjera, npr 1:1 na primjeru bcasha. okej, sori, sad sam shvatio sto pricas. vjerojatno ima hrpa primjera di je neki coin bio forkan a da nije bilo airdropa tog novog holderima starog? nisam siguran, al vjerojatno. ovo sve sto sam ja do sad vidio, a nisam dugo u cryptu, od ljeta, vecina forkova su zapravo bili airdropi novih coinova holderima, naravno , s tehnicke strane je tu puno vise, novi lanac itd. s tog aspekta te airdrope mozemo gledati i kao dividende
-
Znaci ako ja napravim BitcoinStjepan, to je airdrop za vlasnike Bitcoina?
ne, ali ako uzmes bitcoin i napravis novi identican chain s malim izmjenama i uz to kazes napravit cu snapshot i svima koji imaju bitcoin ce dobiti bitcoinstjepan u omjeru 1:1 onda je to airdrop! nevezano uz tehnicku stranu toga sto si ti zapravo radio kad si proizveo novi btcstjepan chain.
mislim da se moramo sloziti da se ne slazemo oko terminologije.
-
Ja osobno nikad nebih nazvao kreiranje zasebnog aseta Airdrop, no razumijem da to nekome izgleda slicno....kao pali coini s neba.
-
@stjepan pa kad jesu.
-
Onda su svi coini koji imaju ikakav premine, napravljeni od nule ili forkani....ilitiga doslovce svi coini ikad napravljeni, airdrop a mislim da to nikako nije definicija Airdropa.
No pošto ne postoji neka službena definicija, sad tu možemo komentirati do besvjesti, i ti možeš reći: meni je airdrop ovo, a ja da je meni ono i praktički nitko neće biti u pravu jer nemamo referentnu točku.
No ja definitivno ne bi stavljao u istu kategoriju nešto što se forka i nešto što dolazi iz istog asseta i k tome još dolazi samo ograničenoj količini ljudi.
Te dvije situacije terba i te kako razlikovati.Budemo vidjeli uskoro kako regulator definira Airdrop, to će na kraju krajeva biti jedino bitno. Iskreno se nadam da to neće biti ova tvoja definicija, jer će tada Bittrex ostati bez 99% coinova koje sad ima.
-
da, evo ocito je ta regulacija nuzna kad se ni nas dvojca ne mozemo sloziti oko samih definicija. ja i dalje ne kuzim kak ti stjepane ne kuzis da ako dobijem besplatno coinove, bio fork ili ne, kako to nije airdrop? pali su s neba doslovno. nevezano i potpuno nebitno da li je bio fork ili ne, ako sam ih dobio jer su mi doslovno pali s neba. no dobro, slazemo se da se oko ovog ne slazemo i to je sasvim u redu.
a ovo za premine, proces izrade same kriptovalute je navodno rel jednostavan. ne znam tocno i necu u to ulaziti, ali da, ako ih ti napravis i podijelis svima zainteresiranima, da, to je airdrop. dropa iz aira ne* pada s neba. nisi ulozio ni kune, eura a napravio si nesto sto ce imati vrijednost kada dode na exchange i tamo cs to moci zamijeniti za btc ili eth koji ces onda moci prodati za eur kojim u ducanu mozes kupiti stvari. da, stvara se iz niceg, godlike. pada s neba, doslovno. opet, ponavljam, ne znam proces izrade krpitovalute, ali ako je tako, onda svako s nekim znanjem kodiranja moze stvarati novac iz niceg, iz koda.
ajde da ne spamamo rise temu s ovim, ovo smo trebali pisati tamo u airdrope, misim da sam cak bio napravio fork airdropi temu zasebnu. al nema veze.
-
Po menije bitna razlika nacin dobivanja.
Fork = dobiju svi bez iznimke i htjeli to ili ne = mali tujecaj na tržište i fer raspodjelu
Airdrop = dobiju samo oni koji su se prijavili / pripremili na to = veliki utjecaj na tržište i nefer raspodjelaJasno mi je da su oba slučaja: "coini s neba", no samo zato jer je nešto "s neba" nebi to nazvao Airdropom, jer i kiša pada s neba, pa ju nitko ne zove Airdropom :)
Ja i ti se ustvari razumijemo, samo jednu te istu riječ definirano na različit način. Moja definicija je puno uža i specifičnija, dok je tvoja vrlo široka.
-
@exxo je rekao u Što je sve Airdrop:
ajde da ne spamamo rise temu s ovim, ovo smo trebali pisati tamo u airdrope, misim da sam cak bio napravio fork airdropi temu zasebnu. al nema veze.
Kad imaš aktivnog moderatora, to bar nije problem riješiti :)
-
hahaha, okej, mogo si premjestiti ovdje;
https://www.bitcoin-hrvatska.com/forum/topic/115/hardfork-airdropi
al oke, kad ti ne kuzis da je fork airdrop! hahaha. zajebavam te.
:police_officer: :ping_pong:
-
nadolazeci forkovi
28.02.2018 - Bitcoin (BTC) и ZClassic (ZCL) - Bitcoin Privat fork
05.03.2018 - Ethereum Classic (ETC) - Callisto fork
14.03.2018 - Monero (XMR) - MonveroV fork
01.03.2018 - NEO - ONT