Što je sve Airdrop
-
ahaa, kuzim sad. okej, nismo se shvatili. mislim da smo se tu pogubili. sami fork ne mora biti airdrop. ali svakim forkom airdropi su bili radeni do sad na temelju snapshota, zar ne? i na temelju omjera, npr 1:1 na primjeru bcasha. okej, sori, sad sam shvatio sto pricas. vjerojatno ima hrpa primjera di je neki coin bio forkan a da nije bilo airdropa tog novog holderima starog? nisam siguran, al vjerojatno. ovo sve sto sam ja do sad vidio, a nisam dugo u cryptu, od ljeta, vecina forkova su zapravo bili airdropi novih coinova holderima, naravno , s tehnicke strane je tu puno vise, novi lanac itd. s tog aspekta te airdrope mozemo gledati i kao dividende
-
Znaci ako ja napravim BitcoinStjepan, to je airdrop za vlasnike Bitcoina?
ne, ali ako uzmes bitcoin i napravis novi identican chain s malim izmjenama i uz to kazes napravit cu snapshot i svima koji imaju bitcoin ce dobiti bitcoinstjepan u omjeru 1:1 onda je to airdrop! nevezano uz tehnicku stranu toga sto si ti zapravo radio kad si proizveo novi btcstjepan chain.
mislim da se moramo sloziti da se ne slazemo oko terminologije.
-
Ja osobno nikad nebih nazvao kreiranje zasebnog aseta Airdrop, no razumijem da to nekome izgleda slicno....kao pali coini s neba.
-
@stjepan pa kad jesu.
-
Onda su svi coini koji imaju ikakav premine, napravljeni od nule ili forkani....ilitiga doslovce svi coini ikad napravljeni, airdrop a mislim da to nikako nije definicija Airdropa.
No pošto ne postoji neka službena definicija, sad tu možemo komentirati do besvjesti, i ti možeš reći: meni je airdrop ovo, a ja da je meni ono i praktički nitko neće biti u pravu jer nemamo referentnu točku.
No ja definitivno ne bi stavljao u istu kategoriju nešto što se forka i nešto što dolazi iz istog asseta i k tome još dolazi samo ograničenoj količini ljudi.
Te dvije situacije terba i te kako razlikovati.Budemo vidjeli uskoro kako regulator definira Airdrop, to će na kraju krajeva biti jedino bitno. Iskreno se nadam da to neće biti ova tvoja definicija, jer će tada Bittrex ostati bez 99% coinova koje sad ima.
-
da, evo ocito je ta regulacija nuzna kad se ni nas dvojca ne mozemo sloziti oko samih definicija. ja i dalje ne kuzim kak ti stjepane ne kuzis da ako dobijem besplatno coinove, bio fork ili ne, kako to nije airdrop? pali su s neba doslovno. nevezano i potpuno nebitno da li je bio fork ili ne, ako sam ih dobio jer su mi doslovno pali s neba. no dobro, slazemo se da se oko ovog ne slazemo i to je sasvim u redu.
a ovo za premine, proces izrade same kriptovalute je navodno rel jednostavan. ne znam tocno i necu u to ulaziti, ali da, ako ih ti napravis i podijelis svima zainteresiranima, da, to je airdrop. dropa iz aira ne* pada s neba. nisi ulozio ni kune, eura a napravio si nesto sto ce imati vrijednost kada dode na exchange i tamo cs to moci zamijeniti za btc ili eth koji ces onda moci prodati za eur kojim u ducanu mozes kupiti stvari. da, stvara se iz niceg, godlike. pada s neba, doslovno. opet, ponavljam, ne znam proces izrade krpitovalute, ali ako je tako, onda svako s nekim znanjem kodiranja moze stvarati novac iz niceg, iz koda.
ajde da ne spamamo rise temu s ovim, ovo smo trebali pisati tamo u airdrope, misim da sam cak bio napravio fork airdropi temu zasebnu. al nema veze.
-
Po menije bitna razlika nacin dobivanja.
Fork = dobiju svi bez iznimke i htjeli to ili ne = mali tujecaj na tržište i fer raspodjelu
Airdrop = dobiju samo oni koji su se prijavili / pripremili na to = veliki utjecaj na tržište i nefer raspodjelaJasno mi je da su oba slučaja: "coini s neba", no samo zato jer je nešto "s neba" nebi to nazvao Airdropom, jer i kiša pada s neba, pa ju nitko ne zove Airdropom :)
Ja i ti se ustvari razumijemo, samo jednu te istu riječ definirano na različit način. Moja definicija je puno uža i specifičnija, dok je tvoja vrlo široka.
-
@exxo je rekao u Što je sve Airdrop:
ajde da ne spamamo rise temu s ovim, ovo smo trebali pisati tamo u airdrope, misim da sam cak bio napravio fork airdropi temu zasebnu. al nema veze.
Kad imaš aktivnog moderatora, to bar nije problem riješiti :)
-
hahaha, okej, mogo si premjestiti ovdje;
https://www.bitcoin-hrvatska.com/forum/topic/115/hardfork-airdropi
al oke, kad ti ne kuzis da je fork airdrop! hahaha. zajebavam te.
:police_officer: :ping_pong:
-
nadolazeci forkovi
28.02.2018 - Bitcoin (BTC) и ZClassic (ZCL) - Bitcoin Privat fork
05.03.2018 - Ethereum Classic (ETC) - Callisto fork
14.03.2018 - Monero (XMR) - MonveroV fork
01.03.2018 - NEO - ONT