Cardano (ADA)
-
Ja nemam puno ETH, al izgleda da ću napraviti istu stvar, jer mi ide na jetru. Ako je ETH išta dokazao, to je onda da je tehnički loš nevezano uz dobru ideju. Nekad je ipak bolje hmeljiti rješenje kao što se hmelji LN nego skočiti pa reći hop.
-
Zato je i Charles Hoskinson pokrenuo ovaj projekt.
Ne žlim zvučati euforično ili kao pumper/dumper, ali ne znam niti jedan slučaj u kriptosvijetu da se ovako prišlo razvoju. Ne samo kriptovalute već i platforme i protokola.
Nigdje nisam vidio da se radi peer review, razvija novi protokol, testira i još milijun stvari prije samog pokretanja. I kad vidim koja ekipa je sve uključena u ovo (a nije da sam neki laik u IT/kripto svijetu), ovo stvarno obećava.
Kao što je @Cryptobegin rekao, ona prezentacija je "spot on". Pogledao sam još dvije i, velim, pročitao hrpu white papera, reviewa, tehničkih specifikacija...ukratko, gotovo sve što su objavili. Prema ovome, BTC izgleda kao HTML u odnosu na JavaScript :)
Razvija se temeljito, polagano i stvarno široko...mislim, rade quantum resistant crypto koji će se moći bezbolno skalirati i komunicirati i sa legacy bankarskim sustavom kao i sa ostalim kriptovalutama...između ostalog, ffs... :) -
Slažem se s Kucilom. Kad dođe stejkanje cijena će otići gore.
PP da je ekipa to shvatila pa je zato i sad skočila. Kod ovako dugoročnog projekta par tjedana ti ništa ne znači, pa su zaključili da je bolje da uđu ranije.
Mene jedino brinu ti profesori i proces revizije. To zna biti jako, jako sporo i moglo bi doći do kašnjenja određenih faza.
Prednost je da su pokupili sve najbolje od BTC-a,ETH-a i DASH-a i to će sad spojiti u jedan projekt.
Hoskinson ima prste i u ETC. Vitalik mu se pošteno zamjerio :)
-
Jedino mi se ADA nije triggerala sinoc, a sad sam i maknuo sell order. Pustit cu ju na duzi rok nek se kuha. Slicno kolegi @SilverArgentum i ja sam prodao ETH da bi ju kupio (0.9 ETH-a). I da padne na nulu, nikom nista.
-
Uff, kakvo profitabilno jutro. Plus na trejdu 8 milja satoshija.
Nisam baš stigao kupiti sve što sam mislio, stvar se odvila jako brzo. Ali posrećilo mi se da sam budan u pravo vrijeme.Sad idem po puricu i ostale drangulije. Sretan Božić svima, i unosna Nova godina
-
-
Počeo gledat.
Lik je briljantan, usudio bih se reći i genijalan.
Svjestan je veličine projekta, problema, zapreka, ali isto tako mu nije bed reći da će "ukrasti" od drugih ono što valja i implementirati u projekt :) -
@silverargentum je rekao u Cardano (ADA):
Počeo gledat.
Lik je briljantan, usudio bih se reći i genijalan.
Svjestan je veličine projekta, problema, zapreka, ali isto tako mu nije bed reći da će "ukrasti" od drugih ono što valja i implementirati u projekt :)Na forumu ga je netko popljuvao da je egocentrik, ali to ne treba biti nužno negativno. Većina briljantnih ljudi je imala velike mane i bilo je jako teško radit s njima.
Treba nam netko tko će istaknuti mane ADA-e.
Osim što je upitno koliko će im trebat da naprave zacrtano. -
ja cu se drage volje baciti na proucavanje....samo mi fali vremena....cca mi fali 48 sati dnevno 😁
-
https://bravenewcoin.com/news/cardano-price-analysis-promising-lofty-goals/
Dobra analiza coina i cijene.
-
Sustav riznice objašnjen.
Još jedan veliki korak naprijed.
https://www.youtube.com/watch?v=Hyh3h_yX-S0&list=WL&t=19s&index=1 -
Ja sam jucer krenuo sa citanjem dokumentacije. Prvi utisak je dobar. Sve je poprilično široko objašnjeno bez nekih bajkovitih opisa.
-
@stjepan odvoji si vremena...trebat ce ti :D
Što više čitam i proučavam, to sam više uvjerenja da ću se skoro pa potpuno prikloniti ADAi.
Mislim, lik koji je napisao Haskell je u njihovom timu :) -
Nevezano uz ADA-u, ja sam malo skeptičan po pitanju svih tih "script" coinova pa ću si zato uzeti vremena da proučim što se ima za proučiti (ADA-u sam kupio tako da što god da pročitam neće imati utjecaj u smislu: "uf jebote, promašio sam priliku").
Ne mislim da scrypt coini neće raditi ili da će biti loše, već mi se sa pozicije programera čini malo kontra od smjera u kojem se razvija ostatak industrije (prvenstveno pričam o programiranju). Dugogodišnji trend je razdvajanje, sjeckanje, odmicanje, specijalizacija, dok je trend kod takvih coina: "mi želimo biti sve, i coin i mreža i programiranje i market i ovo i ono....kuvamo kavu, najbrži smo u svemu, najjeftiniji u svemu sve sve sve još!
Recimo, prva stvar koja mi je kod ADA-e zapela za oko, je: "ovo radimo u ovom layeru, a ono u drugom". Ilitiga, odvoji što se može odvojiti, pa onda nakon nekog vremena razmisli pa odvoji još više.
Takav način razmišljanja olakšava dugoročno održavanje, nadogradnju i opčenito razvoj i meni osobno je pokazatelj da onaj tko tako planira, zna što radi i razmišlja dugoročno te da ima ne samo iskustva već da se razvija u skladu sa vremenom i da nije zapeo u nekom svom davno iskopanom rovu.
Zbog toga i podržavam ekipu koja razvija BTC i LN. Mislim da je to odvojeno razvijanje i te kako dobro i daleko kvalitetnije rješenje nego: "ja sam sve i želim biti sve u jednom".
-
Velika prilika za arbitražu između Binance i Bittrexa ako imate ADU na Binance.
ADA Binance - 5300
ADA Bittrex - 4700Prodaj na Binance i kupi na Bittrexu. Bittrex ima disablean withdrawal ADAe atm pa se ne može poslati natrag na Binance i ponoviti igru.
Ja sam prodao po 5922 na Binance i kupio po 5012 na Bittrexu. 13% profita za minutu posla.
-
Bittrex trenutno ne da otvaranje accounta :/
Ja već četvrti dan čekam da mi na Coinbase legne lova da kupim ETH pa onda ADAu na Binanceu...gamad američka... -
Ma šugavi bittrex čekam već 30 dana za verifikaciju accounta i ništa. Izbacilo mi error ''name mismatch'' i poslao im na supportu tamo grešku, sve prijavio kako treba i ništa...
-
@dominik77 je rekao u Cardano (ADA):
Ma šugavi bittrex čekam već 30 dana za verifikaciju accounta i ništa. Izbacilo mi error ''name mismatch'' i poslao im na supportu tamo grešku, sve prijavio kako treba i ništa...
A da, nisu med i mlijeko.
Ja sam većinu prebacio na Binance. Zato skoro nisam imao dovoljno BTC-a na Bittrexu za arbitražu i to me naučilo da je bolje podijeliti jabuke u dvije košare :)Što se tiče "name mismatch" da li ih možda bune naša slova, š,č,ć itd.?
-
Moguće, imam ''đ'' u prezimenu. Ugl ne mogu ništa prebaciti na bittrex dok mi to ne srede. Da li ima još koja dobra mjenjačnica a da se može prebaciti btc ili neki drugi coin bez tih dodatnih verificiranja? Trenutno sam samo na bitfinexu...
-
Definitivno Binance.
Ne zahtjeva verifikaciju do 2BTC-a i ima čak više novčića od Bittrexa. Također naknade su duplo manje ako koristiš njihov BNB coin (kojem cijena skoro stalno raste pa kao i da ne trošiš dolare za naknadu :) )