Day trading
-
Ja nikad ne stavljam sve u istu košaru.
:person_shrugging_tone2:
Otvori ETC temu pa nas malo upoznaj s ETC-om i zašto misliš da je dobra opcija :) -
Haha. Prodao 25% Vechaina po 4.6 dolara, nakon dvije ure gledam sad cijena 6.2
Pa ja sam toliki antitalent da je to čudo :disappointed: -
I onda dodju korejanci sa popustom. Koji dan danas, prvo jucer fakeout iz ascendig wedgea iz bear u reversal i bounce koji je stvorio savrsen bullish setup i onda odjednom bam, sell off, sto bi? Vijesti! Koreja fud. Sad hvataj dno, evo me na 12 800 unutra, stop loss odma ispod ako ovaj nivo ne bude drzao onda mogu komotno cekati na 10k btc ili jeftinije, ali mislim da je news samo buka, karta nam je nesto govorila, ovaj dump je quirk, a ako ovo izdrzi to je isto ok, jer nam ovo moze biti jedan ljepi higher low na dailyu.
Znate sto, ovih zadnjih 2 tjedna je stvarno nenormalno tradeat. Toliko fake-outova i cudnih situacija nisam vidio jako dugo vremena. -
@buslje
Sto bi bilo kad bi bilo, nemas nista od toga.
Ako si zaradio na tom tradeu odlicno.
Inace najbolje ti je prije nego sto otvoris trade, bilo koji, smisli prvo sam sa sobom kad ces uci, koja ti je meta za izlaz u profitu i koja ti je meta za stop loss, to sve utanaci, udji u trade i miran si, sto god bude ti si to tako odredio, inace ce te emocije i trziste izvozati, pogotovo u zadnje vrijeme kako ima svega. -
@jollyroger je rekao u Day trading:
I onda dodju korejanci sa popustom. Koji dan danas, prvo jucer fakeout iz ascendig wedgea iz bear u reversal i bounce koji je stvorio savrsen bullish setup i onda odjednom bam, sell off, sto bi? Vijesti! Koreja fud. Sad hvataj dno, evo me na 12 800 unutra, stop loss odma ispod ako ovaj nivo ne bude drzao onda mogu komotno cekati na 10k btc ili jeftinije, ali mislim da je news samo buka, karta nam je nesto govorila, ovaj dump je quirk, a ako ovo izdrzi to je isto ok, jer nam ovo moze biti jedan ljepi higher low na dailyu.
Znate sto, ovih zadnjih 2 tjedna je stvarno nenormalno tradeat. Toliko fake-outova i cudnih situacija nisam vidio jako dugo vremena.ma ovo je nenormalno. pa ta vijest je bila vani prije 3 dana. čini mi se da hrpa neiskusnih gubi puno para. prodaje u panici i kupuje kasnije za veću cijenu. ja sam ovo prespavao. kao da se ništa nije dogodilo. uopće nisam čuo alarme s mobitela :)
-
https://www.tradingview.com/chart/q5UMR1G5/
sto mislite na ovaj trokut, jel odgovara? sad bi trebao lagani rast biti? Do break outa dali gore ili dole.. ?
-
Spavaj ti i makni naloge
-
@majorjs1 je rekao u Day trading:
https://www.tradingview.com/chart/q5UMR1G5/
sto mislite na ovaj trokut, jel odgovara? sad bi trebao lagani rast biti? Do break outa dali gore ili dole.. ?
Teoretski da, i koliko sam ja vidio, u kriptu se trokuti velikom većinom probijaju prema gore :man_shrugging_tone4:
-
@majorjs1
Da BTC voli trokute i zastavice
Sto se tice veceg trokuta i ove gornje linije, ja vise volim da mi trend linija ima najmanje 3 bitne tocke, a i kripto nekad vise voli fiksne resistance pointe na bazi cijene nego trend linije, nekad ih samo izignorira.
Ovaj manji trokut je tipican, vidis sto smo napravili, to isto zna napravit cesto, izadje bullish iz trokuta i onda se sroza dole i krene gore opet, zezne i bullse i bearse. -
-
@jollyroger Aha, moze li mozda tocniji chart od vas koji znate ipak vise pa da vidimo stanje mozda odsada na neki sljedeci korak?
Na koliko se odnosi kad kazu short term vremenski? tako i mid term? i long term pretpostavljam od godine na vise.. -
Trziste je jako prevrtljivo pa ako ti netko da nesto sto je "long term" to se moze promjeniti u par sati ako se sruse odredjeni nivoi, sto sad trenutno gledam je ovo
Glava i Ramena su bearish formacija, tj cijena ide dolje ako se odigra. Trenutno cekam i gledam sto ce biti, ako se odigra tu je ispod ova linija koju bi trebala srusit, ako srusi to je jos jedan bearish signal velike magnitude, ako se ne odigra i linija izdrzi imamo potencijal za upside sve do 17k
Trenutno, kratkorocno, preporucam ti da se strpis, budi u cashu i ako ces nesto igrati igraj oversold bounces i to ako su stvarno pretjerano oversold i bar 15min i vise, i onda pokusaj biti kratko unutra i zadovolji se sa manjim iznosima da te ne uhvati lavina.
I ovo je zanimljivo, ovo je tjedni RSI
Trenutno sad, kratkorocno u mozda 15 min-1h gledam ovo, ako ovo izdrzi ok je, imamo higher low i idemo dalje gore.
I jos jedna pozitivna, 4h imamo taj higher low, sad samo da bikovi naprave higher high i mogu odahnuti. Iako je naizgled situacija vise na stranu medvjeda trenutno, pogotovo ako se pogleda volumen koji je mnogo veci kod medvjeda na skoro svim time framesima, sto nikako nije dobar znak za bikove, ali ima nade.
ako hoces long term na godinu i vise, tu ti ne mogu puno pomoci, mogu samo dati spekulacije poput ove, stavi aluminijsku kapicu prvo :) Ovo je vise SF nego chart, ali...tko zna?
Ovo nije moja karta, i logaritamska je, a ne linearna.
https://ibb.co/kWCncR -
Sad se lomi dosta tago pari mi :/
-
@katsu
Iskreno, vise manje je jasno da smo u bear marketu i da ce u najboljem slucaju ovo biti sporo krvarenje do mozda ispod 8k, ali volim dati bikovima sto vise nade, jer ne mogu shortat, pa mi je bear market neprofitabilan skoro, iako je dobro sto cemo moci kupiti bitcoin na popustu.
Jednu stvar jos trebam vidjeti, kad se u februaru zatvori mjesecna svijeca...
ako je po TD 9 indikatoru crvena 9ka to bi sugeriralo svasta, cak i 9 mjeseci bear marketa, ali iskreno da ti kazem ne znam se sluziti tim indikatorom, a i u par tjedana BTC moze svasta napravit.
Zasad...chill out, dobro mi dodje da se malo ohladim od karti, ako naleti neki oversold odigram bounce, brzo unutra, brzo van i to je to...do tad gradim trade station, fali mi monitora, previse coinova za pratit lol -
Nekakve novosti Jolly? Ima li nade? Sta kazu chartovi?
-
@majorjs1
Ona velika trend linija je opet posluzila kao jak support, sto je vise lupamo to ce biti slabija, ali tu je od 5k, tako da se radi o ozbiljnom otporu. Odbili smo se 2. put od nju i napravili sto izgleda kao Higher low (za sad, ako se spustimo naglo mozemo ici ispod njega, dok god smo iznad linije), tko je usao tada mogao je imati ok trade, usao sam, ali sam htio spavati, pa sam izasao, al evo, jos uvijek ide, vidjet cemo. Ova gornja zelena je prosli higher high, moramo minimalno to preci danas, ali sve je ovo jako klimavo, no kako sam rekao nisu bikovi otpisani. Ako pogledas zadnje 2 slike od sinoc vidis gdje je higher high koji trebamo preci i zatvoriti iznad, tipa cca 15k ili vise i vidis ovu liniju koja je bila kao support (zuta). Vidjet cemo, medvjedi ti vole skocit kad se najmanje nadas, shvati da je puno ljudi preplaseno trenutno, imaju puno bitcoina i cekaju najbolju priliku da dumpaju 100-200-1000 kolko vec imaju i poslije kupe jeftinije, tako da ako razmisljas kao oni, pustit ces cijenu da ide sto vise, pratit kad bi mogao malo po malo prodavati, a ako npr cijena ode visoko i pocne se prodavati, bude dobra cijena, mogu onda panicno poceti prodavati dok se jos nije spustilo, ukratko imas jako puno potencijalnog pritiska prema dole koji je tu iza ugla, dok god se te ljude psiholoski ne smiri da je sigurno ulagati ili drzati i da ce zaraditi na toj odluci ovo je sve klimavo, ali ima nade, bikovi su definitivno tu jutros, ali ceka ih velik posao. Ja za sad samo gledam u ovakvim slucajevima volim uci samo ako je oversold ili neki bitni support obranjen i onda to smatram trenutnim dnom, pa mogu komotno uci i izaci u profitu, ako bi sad usao, risk to reward mi je disproporcionalan. Vjerovatno ce ovo biti 4h ekvilibrij sablona, gore dole, pa prati ako bude neki break iz toga. 14 195 je kljuc da se iz toga probijemo ako cemo ici gore.
4h MACD cross je bullish, to je odlicno.
-
Opet istu formaciju igra :/
Drž gace opet -
Evo zasad se bikovi drze, dobro se pokazuju, jos uvijek se higher low drzi, idemo gore, dobre vijesti, ali jos uvijek je to sve unutar descending triangle-a, pa sam pesimistican,.
Evo malo update, tek sam dosao doma, sad cu se uhvatit tek, al nije mi bas neka situacija, nadam se da ce se bikovi trznuti malo vise i odrzati ovo malo sto su vratili.
Dakle zuta donja linija je kljuc, to mora drzati.
crvena gornja i roza gornja su labave reprezentacije trokuta, jos cekam potvrdu ne uzimam ih jos kao bitne, ako jesu onda crne strelice mogu pokazati kako bi se mogla stvar zavrsiti.
Zelene ravne linije moramo probiti da bi napravili higher high i potvrdili up trend na ovo malom time frameu, gornja zelena je kljucna da se daily svjeca zatvori iznad toga.
Vidjet cemo, ja osobno necu ulaziti u trade osim ako nismo blizu zute linije ili ako probijemo prvu zelenu onda mozda udjem na sljedecem dippu, ali necu dugo biti unutra.Kod korejanaca je zanimljivija situacija, netaknut im je rast od FUD bounce-a i skoro su da naprave bull break.
Update:
Plave linije su vrh i dno EQ patterna, ako probijemo gore, treba paziti i 15k, ako probijemo iz EQ patterna i 15k to ce biti odlican znak, mozda cak onda i prenocim u bitcoinu.
-
Sad trazimo da naraste glava? Go go go go
-
Bome napeto oko supporta kao u tvornici tregera :popcorn: