Day trading
-
Probili smo high, ali cim krene neki kandel malo jace up odma se ekipa iskrcava, nikako da se dozivi "higher high" :(
Al dobro je, bar trenutno hahaha -
Ako odeo na tjednu kartu i pogledamo volumen, vidimo da se smanjio sa 250 na 50, a i formacija izgleda kao ogromni tjedni bull flag sto volumen potvrdjuje.
-
https://www.tradingview.com/chart/q5UMR1G5/
Opet na donjoj granici, dali postoji sansa da padne jos nize sada?
-
@majorjs1
Moguce, jucer kad smo probili bearish iz ascending wedgea imao sam plan ukrcati se upravo na toj liniji, to sam i napravio no da ti iskreno kazem, zabrinut sam. Zasto? Pa kao prvo tu liniju napadamo vec neko vrijeme, svaki bounce je slabiji i danas smo je probili, tako da ako sljedeci put dodjemo do nje ne znam koliko ce uopce otpora imati, a uz 4h bear macd cross ne znam ni da ce bikovi ici nesto jako gore. Nadam se najboljem scenariju da cemo se odbiti prema vrhu, probiti bullish trokut i ici prema all time high, ali isto tako postoji i druga varijanta i mnogo signala koje ne mogu ignorirati da cemo probiti bearish i nastaviti padati bez nekih velikih mjesta otpora sve do ispod 10k, da je linija danas izdrzala bio bi puno optimisticniji...
-
@jollyroger Jos jedno pitanje, mozes li pretpostaviti koliko bi cijena padala do ispod 10k i koliko bi vremena trebalo da se vrati na npr 15-17k ? Znam da je pitanje malo ono, ali dali bi znao po tebi dati neki vremenski okvir u danima iz svog iskustva, od do otprilike..
-
@majorjs1
Pa zapravo nemamo nekih tocki otpora, moze padati jako puno, recimo da bi oko 11k bio sljedeci veliki otpor, ako bi to palo, onda bi meta bila mozda 7 500.
Kad bi se vratilo nazad do 15-17k? Tesko reci...stvarno mogu samo lupnuti neki vremeni okvir isto kao i bilo tko drugi.
Ja se trudim vise misliti da je ovo sve jedan veliki tjedni bull flag i da cemo uskoro krenuti opet u rocket mode. Ali se ponasam kao da je kraj svijeta i bubble je puknuo, oprezan sam. Opet se vratimo na trend liniju, koju treba uzeti sa zrnom soli, odbili smo se, a poprilicno je jaka i jasna mislim da je skoro svi analiticari i traderi vide. -
Sve nekako oprezno pazim da na vrijeme prodam altove kada krene skok bitcoina prema 25, ali čini mi se da neće tako brzo. Prije će pasti ispod 10, što možda i neće biti toliko loše za altove jer će ljudi prodavati bitcoin i ponovo kupovati alt. Bar većina, oni veći maheri možda ne. Zašto. Jer su altovi hit, na njima se zarađuje i o njima se priča. Tko priča o bitcoinu, većina ljudi koji u zadnje vrijeme vide samo duple profite u altovima sigurno ne. Oni misle kako je bitcoin zastario i da će ga pregaziti ether. Ne znam, to je samo moje mišljenje. Mada sam dosta neiskusan u svemu ovome
-
Treba pratit sve što se priča i kakav je market sentiment. Najbolji primjer je Ripple. Tko god ga je proučavao, sigurno nije uložio ni lipe jer je smeće. No skočio je 100x u mjesec dana.
Kad krene tonut BTC, tonut će i altovi jer većina tih što ulažu u novčiće koji koštaju manje od 1$ zanima samo stanje u dolarima. A ono će pasti jer je cijena većine altova vezana za tečaj BTCa. Stanje u dolarima može rast samo ako cijena raste više nego što cijena BTCa pada.
Kad pada cijena alta u BTC-u, a BTC pada u $, tad ovi koji gledaju dolare gube duplo. I tu nastupa panika.
-
@buslje
Ako odzumiras i vidis koliko je bitcoin narastao i kako brzo onda je ovo sve jako normalna i zdrava konsolidacja, bull flag, tehnicki gledano s obzirom na ovoliki rast i do 11-10k bi i dalje bila zdrava konsolidacija.
A sto se altova tice...imaju cudan odnos, kad bitcoin crasha i oni crashaju, kad bitcoin raste brzo oni crashaju, zapravo jedino kad je bitcoin u konsolidaciji kao sad altovi imaju piknik, dok macka spava misevi kolo plesu, tako nekako.
Bitcoin je work in progress, zastario sigurno nije ima bolji dev team nego ijedan alt i kad pocnu izbacivati projekte koji su skoro gotovi altovi ce poceti propadati jedan po jedan jer nece moci konkurirati, npr lightning network ce moci podnjeti desetke tisuca transakcija po sekundi u teoriji, privacy protokoli kad dodju, sto ce ti verge i monero i slicni ako mozes isto sa bitcoinom, ico na side chainu, sto ce ti ethi slicni ako mozes putem bitcoina sigurnije i direk itd itd, nemoj misliti da je bitcoin staticna stvar, dev team kod bitcoina i cijeli community je puno veci i jaci nego ijedan drugi i svi su jako motivirani da cijela stvar bude bolja i uspjesnija i to ne samo zbog novca nego, jer je ovo sve pocelo iz principa i ideje, a altovima je najveci motivator pohlepa i ta razlika ce biti jasna kad dodje regulatorski cekic sljedece godine i alt struktura poklekne pred silom drzavnih sistema a btc ce reci, eh tu sam te cekao, ja se za ovo pripremam od starta, neces razbojnice. -
Evo, u ponedeljak se na mjenjačnice šalje 5000 €, koje sam spreman izgubiti.
No nadam se da neću, jer koliko sam do sada shvatio, više sam tip holdera nego trajdera.Pitanje koje si postavljam je...?!? Koncepcija je koliko vidim u cijelome svijetu bila, da se zarada u trgovanje altovima prebacuje na Bitcoine.
Bitcoin je siguran, Bitcoin će u12 mjeseci narasti na 30 000$ (konzervativci) a neki govore i do 100 000$. Ono što ja vidim je da već duže vrijeme Bitcion pada a Ethereum ima jebeni rast i to konstantan. Pitam se zašto Bitcoin tako pada a Ethereum u istom omjeru raste ???
Bio bih zahvalan na odgovoru. Drugo je pitanje kupiti li Bitcoin sada ili će još padati...? I štekati profit u Bicoin ili Etherum ??? -
@total-beginners
pa kako volite statistiku uložite jedan dio u portfelj temeljen na indexima s mjesečnim rebalansiranjem (ili još rijeđim), jedan dio u novčiće koji vi smatrate dugoročno isplativim i jedan ostavite za trgovanje (ako vas to zanima). -
@total-beginners
Ako ces tradeat prvo ulozi u ucenje, onda tradeaj sa tipa 100eura i zamisli da je 100 000 i postepeno nakon tipa 6 mjeseci povecavaj ulog inace ces se jako lose provesti i odustati. -
Cryptobegin , nemojte me persirati molim vas. Statistiku baš i ne volim ali sam skroz zelen u kriptovalutama, pa gledam klipove you tube (50tak) dnevno, pratim forume..itd. Što se statistike tiče držim se zlatnog povjesnog pravila. A to je povijest najbolji indikator budućnosti.
I hvala na savjetu :) -
Krivo sam se objasnio, 5000€ ide na mjenjačnice. No imam dovoljno strpljenja da kupujem onda kada neki od targetiranih altova budu potonuli 20-30%...
Pa makar morao čekati mjesecima. Za sada jedino što ću sigurno kupiti je Bitcoin, a za ostalo čekam pad...vremena ima. Ovaj posao zahtijeva strpljenja, nije ovo kladiona. Hvala vam. -
LTC prilika
za 3 dana, 18.01 bi trebao zavrsiti EQ pattern, ali sto je zanimljivo je da je tada predlozen i soft for! Sanse da ce se probiti bullish su znatno vece po mom misljenju, ako mislite ovo igrati mozda bi dobar ulaz bio negdje na dnu ovog trokuta, sto nice to je manji rizik, stop loss ispod crvene linije.
-
@jollyroger dobra analiza. znači charlie se trudi nekaj delat. ja sam prodao svoj ltc za via. romano radi suprotno od charlija. kupuje velike količine via na OTC za btc. to mi govori da ima povjerenja u sebe i projekt.
-
Takodjer substratum je sad dobra prilika za kupiti. Povukao se skoro 1/3
-
Jao koji lipi kandel, ajmo izdrzi ovo sad
-
@katsu
ja sam usao na 13 200 kad smo dosli na dno trokuta, usput sam malo ulazio izlazio kako su se kitovi igrali, propustio sam ovaj bull break za 5min jer sam nesto radio, al sam direkt market buy bez razmisljanja, tako da mi je isto ispalo da sam samo hodl od 13 200, imamo sad jos bar 1k usd gore, a uvijek postoji i sansa da cemo probiti bullish, eh onda je upside nekoliko tisuca, ja cu se vjerovatno iskrcati malo prije gornje granice i ako probije ulazim, ako ne, cekam opet dno i eventualno ciljam LTC koji bi trebao probiti prije i jos jace, gledali smo elliott walove, LTC bi mogao i biti veci ROI, al zasad je BTC jaci zadnjih sat vremena.
https://www.tradingview.com/x/jQOPL9E5/ -
@jollyroger sto mislis za LTC da bi trebao probit? Jesi jos u BTC-u ili je bolje sada biti u LTC-u? BTC vidim da se muci, opet je pocelo sitno padat