Day trading
-
@Cryptobegin @JollyRoger Odlicno, hvala vam. Moja prica je da nisam prodao btc kad sam vas ovdje pitao oko 11k, problem je sto sam sve u altovima i sad sam sa ulogom 30% u minusu (!) posto se radi o meni malo vecoj lovi pa mi nije svejedno. Razmisljao sam stoga ulozit jos na 4-5-6k i ako podupla isplatiti si ulog barem 2/5 ili 2/3 (htio sam to napravit zadnji put na 6k ali iskreno me bilo strah ali je skocio na 11k) eto nisam pametan sto napraviti tj koliko su realne sanse da bi mogao odmah gore jer vidim hype je prosao ljudi neupuceniji) opcenito gledaju na crypto u negativnom kontekstu zbog velikog pada, kao da interes lagano pada.
-
@majorjs1 je rekao u Day trading:
@Cryptobegin @JollyRoger Odlicno, hvala vam. Moja prica je da nisam prodao btc kad sam vas ovdje pitao oko 11k, problem je sto sam sve u altovima i sad sam sa ulogom 30% u minusu (!) posto se radi o meni malo vecoj lovi pa mi nije svejedno. Razmisljao sam stoga ulozit jos na 4-5-6k i ako podupla isplatiti si ulog barem 2/5 ili 2/3 (htio sam to napravit zadnji put na 6k ali iskreno me bilo strah ali je skocio na 11k) eto nisam pametan sto napraviti tj koliko su realne sanse da bi mogao odmah gore jer vidim hype je prosao ljudi neupuceniji) opcenito gledaju na crypto u negativnom kontekstu zbog velikog pada, kao da interes lagano pada.
ako si već sad unutra s lovom za koju ti nije svejedno nikako ne bi preporučio da ulažeš još više. bit ćeš u još lošijoj situaciji.
kako si sam zaključio hype je zamro i definitivno više nema euforije. većina ekipe je odustala od kratkoročnog bogaćenja i otkazala prednarudžbu za lambo.na tvom mjestu da imam viška love uložio bi kad postane jasno da se hype vraća. čini mi se da cijena uvijek ode niže nego većina misli (jednako kako ode i više nego većina misli).
ako nemaš višak love, nemoj više ulagat.
ako nisi zadovoljan kako ti portfelj izgleda sreži ga i sastavi kako ćeš se dobro osjećat u vezi njega.
ok, sad si -30%, okreni novi list i sastvi portfelj da budeš s njim +30%.najbitnije da budeš svjestan da se ovdje sve kreće u ciklusima.
bitcoin ciklus, alt ciklus, bear ciklus. kad tad, ako je projekt ok, doći će na red za rast.
-
@cryptobegin Ono što sam ja napravio je da sam prošao svaki imalo zanimljiv projekt i zacrtao na grafu pravokutnike s oznakama cijena koje su bile prije nego je počeo zadnji alt hype.
kad se cijena vrati u taj pravokutnik onda sam siguran da ako ništa drugo imam dobar omjer rizika za potencijalnu dobit/gubitak.
Npr. XLM koji još nije blizu pravokutnika
i Ardor koji je bio u njemu.
-
Je li nepisano pravilo da ide BTC rast pa onda iza njega alt rast. Znam da neće sigurno altovi toliko rasti ako je btc bearish ali recimo ako je bitcoin neko vrime stabilan oko govorim napamet cca 12 iljada, što nebi ljudi mogli zatražiti više akcije i dobiti na altovima?
-
@cryptobegin je rekao u Day trading:
okreni novi list i sastvi portfelj da budeš s njim +30%.
Da mudro zboris ali kako to tocno mislis? Osim prodati altove po toj cijeni (prihvatiti gubitak od 30%) i kupiti npr btc? U nadi da ce rasti duplo to bi vratilo na 1/1 znaci nula profita. Ili cekati ciklus za altove neznam, ne zuri mi se iskreno ali sumnjam lagano u sve to.. Nisam pametan sta uraditi.
-
Dosta altova je vec zavrsilo tipicnu bubble sablonu, tipa ZCASH. Mozda je to i signal da smo nekako dosli do dna opcenito I sad je vrijeme za gore ? hmmm
A mozda je BTC u "denial" fazi....
Sto se BTC-a tice, gledam jos uvijek falling wedge (4h bitfinex), vjerovatno cemo dobit fakeout cisto da navucemo ljude i onda dump, a sljedeci put bude pravi bull break...ili cemo sad napravit bull break i onda bi vjerovatno bili poprilicno bullish nekoliko dana, jer bi nas to vjerovatno odvelo preko 9500 sto bi zatvorilo daily candle u odlicnoj poziciji, pogotovo nakon onog bull hammera jucer...we shall see
-
Razumijem da tu psihu ljudi ali eto ne skodi od iskusnijih pitati za misljenje. Kao za sramotu 40% love mi je u XLM koja greska i to jos sam na vrhu ga kupio.. Neznam sto uciniti dali pocekati ciklus altova kao sto kazete pa valjda bude ispalo ok.
-
@majorjs1
Sad je malo kasno za ovaj savjet, ali mogao si prodavati i kupovati nize i tako povecati broj coinova bar.Evo nas na dnu wedgea, za sad je bounce bas mizeran...
-
@majorjs1 dakle, ako kontam ovaj tvoj graf, onda kada (ako) padne ispod 7k mozemo ocekiati bounce?
-
@karatas
Ako bi postovali ovaj wedge, trebali bi se sad odbiti, tipa 7200 (finex je to dotakao i imali smo veliki buy wick na svijeci) i onda prema gore, sad ocemo li se odbiti i opet dole, ne znamo...a mozemo i napraviti fakeout i onda opet nazad gore, to se cesto dogodi, a mozemo i jednostavno dumpati do kraja skupa bear power :bear_face:
Pa lovi Oversold bounce i bjezi cim nesto malo zgrabis, onda bi mozda 4h i daily oversold lovili, a generalno bi cijena isla dole i ispod 6k, tako da sad ovisi danas kako ce ovo sve ispasti, to je sto se tice tehnicke strane. - rezime: vjerovatno smo se odbili od dna wedge,a idemo prema gornjoj granici te sablone uz nadu za bull break, koja je jako slaba.A imamo i fundamentals neprilike na horizontu, SEC u Americi se namjerio na ICO coinove (znavi skoro svi altovi vise manje), a danas i sutra je G20 koji ima tocku kripto valute, sad ako bi razmisljao kao US i ekipa, ako vidim u kripto valutama neku prijetnju ili u najmanju ruku smetnju napravio vi plan unaprijed sto i kako, pa recimo scenario, SEC je odlucio da su ICO coinovi securities (a jesu), znaju da ako donesu taj zakon da ce se samo svi iseliti i otvoriti tvrtke negdje drugo, ali zato ako svi kolektivno kao G20 donesu istu odluku, nemas gdje otici. E sto bi to znacilo za pojedince koji su radili u tvrtkama, direktore, developere itd, pa mogu im naljepit fino potjernicu i rec, ok krivi ste za krsenje zakona o securitiesima i morate se pojaviti na sudu u USA-u, gdje god da odete u g20 drzave i sire ulovit cemo vas. E sad ti ljudi imaju ime, prezime, familiju i HRPU PARA, sigurno ce ih se lako moci pritisnuti, malo mrkva, malo batina. I onda im mogu potiho rec, ok umjesto da vas javno gonimo, vi cete sad platiti dio nama, a ostalo cete otplatit tako sto cete radit sto vam mi kazemo i kad vam mi kazemo, ostat ce vam tvrtke, ostat ce vam pare, pustit cemo trziste da ide, ali mi cemo ga kontrolirat putem vas. Ili cete fino u zatvor i sve te pare cemo vam uzet.
Naravno BTC je van svega ovoga, ali ce biti uz monero jedini otok nade u ideale koji su pokrenuli kripto, a altcoini ce se u potpunosti posvetiti gusenju tih otoka, a na kraju price dolazi cashless sistem sa FED coinom, ruble coinom i slicnim distopicnim rijesenjima...samo pretpostavka, nadajmo se da sam u krivu, ali sigurno i drugi misle slicno, pa se to odrazava i na cijenu, sto ce biti? Moramo vidjeti danas i sutra sto ce G20 reci, ako je strah neutemeljen ocekujem nagli rast ETH, NEO i ostalih platformi koje bi ovo najvise pogodilo. -
Ovo je taj wick na dnu wedgea uzumuran, ljepa i 8ica na TD-u
Ugrubo ovako
-
-
Evo ga, top of the wedge, odbijanje, tocno na td9 reversalu, overbought na hrpu time framesa, easy exit, eto tko je usao na dnu wedgea i pustio da ide do vrha i prodao tamo, mogao je okrenuti lako movement of nekoliko stotina u kratkom vremenu.
Da vidimo sad kako ce ici konsolidacija i ocemo li razbiti ovo bullish.
Sad trebam naci dobar re-entry, to ce biti skakljivo, sumljam da cemo ici opet do dna wedgea.
Probili je, ok, ovo je sad swing pozicija, kupujem icx, adu, eth i btc na srednje duzi period
Ocekujem swing entry gdje su zute cijene, unutar ovog kvadrata -
@majorjs1 pa XLM je solidan coin.
utemeljitelj je mutan lik, ali dosta se furaju na pomoć siromašnima, imali su veliki ICO i mislim da će u idućoj alt sezoni dobro proći.
čisto subjektivno meni je to drag coin jer je jedan od par njih koje imam u x10 klubu :)
-
@jollyroger wow hvala ti jos jednom na objavljivanju takvih stvari :) mi pocetnici mozemo uciti brze sa takvim primjerima ! Ako budes imao vremena volio bi cuti a i svi mi nesto na recimo mrvicu duze od day tredanja sa grafom u stilu sto ocekivati.. Hvala jos jednom ;)
-
@cryptobegin Neznam vise nisam u nista siguran iskreno.. Nadajmo se da ce biti tako. sam sam si kriv sto sam ga kupio na 96centi.. 10k komada.. koja greska. Nadam se da ce bit dobra alt sezona.
-
@jollyroger je rekao u Day trading:
G20
Odlicne vijesti
https://uk.reuters.com/article/us-g20-regulations-carney/g20-watchdog-focuses-on-rules-review-holds-fire-on-cryptocurrencies-idUKKBN1GU0SFja sam ovo shvatio malo drugacije. naime, zanimljivo je da je ova vijest stara, objavljena je 2.2. reuters ju objavljuje tek sinoc, zanimljiv tajming, skoro pa izgleda kao bull trap. mislim ne znam zasto bi reuters bio u funkciji toga, ali eto, samo kazem kako izgleda.
drugo, ovaj kanadski bankar koji je chairman fsb-a koji vodi financije clanica g20 zapravo tvrdi da je bitcoin propao tj da nije uspio i kao takav ne pretstavlja nikakvu prijetnju financijskim trzistima. jos k tome navodi kako su regulacije nuzne i kako ce ih biti u buducnosti.
a ovo za regulacije u ozujku se najavljivalo s vise strana jos u 12.mj kako ce merkl i macron izregulirati crypto.
ne znam kaj bi mislio, ali je vrlo ocito da je sve skupa manipulacija trzista i cijena, krenuvsi od samog bitcoina.
vijesti se prenose kako pase bullovima, cini mi se, koji zapravo drze vijesti i pustaju ih kako im pase i na taj nacin upravljaju cijenom. no to nije nis novo.
-
Propao...nije ga potrebno regulirati...
Neznam zasto, ali ovo mi nekako navlaci smjesak na lice. -
@exxo je rekao u Day trading:
aime, zanimljivo je da je ova vijest stara, objavljena je 2.2. reuters ju objavljuje tek sinoc, zanimljiv tajming, skoro pa izgleda kao bull trap. mislim ne znam zasto bi reuters bio u funkciji toga, ali eto, samo kazem kako izgleda.
Mi smo u grupi dobili vijest prije nego je trziste reagiralo :)
Ok, ja sam zapravo vec bio unutra kad smo dotakli bottom of wedgea oko 7300, pa mi je bilo svejedno, opet sam uhvatio val.
Gle, novinske kuce znaju kakav utjecaj imaju na trzista i sigurno imaju svoje tehnicke analiticare koji im govore tocno u koje vrijeme trebaju objaviti vijest i onda oni sigurno otvore pozicije, a sto ne bi igrali margin long ako vec imaju u rukama bullish vijest, svejedno, dok god sef zaradi :)Sad gledamo ocemo ici rocket mode do 10k, ako bude pre sporo onda cu cekat tipa 12k da budem vise uvjeren.
Al da, ICX i ADA su bili dobar izbor jucer :D -
@stjepan
Zato sto je cijelo kripto trziste manje od 1% globalnog trzista i ured koji se bavi regulacijom za G20 je rekao da imaju pametnijeg posla nego baviti se sa mrvicama, a politicari nek im posalju novi zahtjev kad kripto bude malo bitniji.
Merkel je ljuta sto nije usla na 6k pa bi jos jeftinije, e nema nema.
:)