Day trading
-
MA 150 EMA 200 daily :( moze malo laickije objasnjenje
Gdje tocno ciljas? Slabi bonuce? ili cekat do jake podrske pa jesmo nismo?Edit: OK proucim malo, sve zanimljivije i zanimljivije je pratit po pravilima struke, veseli me sta sam amaterski "po osjecaju" i historyu buljenja u graf skuzija sam neke stvari koje su se ili dogodile ili koje je tzv struka takoder rekla...
-
@katsu
Ma sam ovo sve naucis brzo, nije nesto komplicirano sto se osnova tice, tesko je tradeat, jer ti je neprijatelj tvoja vlastita priroda, pa kad te uhvati strah ne moze ti mozak pomoc nego ici u flight or fight, a onda ne mozes donositi dobre odluke kao sto bi kad si smiren. Zato treba unaprijed napraviti strategiju i plan a,b,c i kad dodje oluja samo disciplinirano sprovoditi sto si zacrtao ko robot, inace ces sam sebi uvjek napravit problem, prekjucer mi u chatu frend u mozda manje od 2 sata spusio 50k na glubim tradeovima i 80k sto nije likvidirao EOS, a sve zbog emocija.
Ukratko, pratite MA150, ako imamo jak bounce upadajte jako, ako probijemo, bjez glavom bez obzira. Ovo je rijetka prilika, kad je krv na ulicama tad se kupuje. -
Ovo me vec malo manje veseli, ocekiva sam jaci up, no sinoc sam se veselija pa nista
-
Meni je ovo previše. Gledam kako Jolly baca te izraze iz rukava a ja ko tele u šarena vrata. Što je MA200 Boga ti dragoga:confused:
Ako pada do 8000 kupovati, a ako padne ispod 8000 svi smo gotovi? -
@buslje
nije 8000, vise 8560, al ovisi, mjenja se, al recimo 8500-8700, najbolje ti je otvori tradingview i ucrtaj ga i prati u sekundu gdje smo.
https://www.youtube.com/watch?v=zBjbyew6oyc&list=PLovfz5BWiPa34GzoacromtRO-hq1XQSnD&index=1Poslusajte sto kaze za MA200
Budite oprezni, uzmite profit kad ga dobijete, nitko nije propao od uzimanja profita.
Jos je bear market nema nekih jasnih bull signala. Mislim ako cete dugorocno swing tradeat ona tisucu gore dole ajd...ok
Mislim da bi i investitori trebali znati bar osnove tehnicke analize cak i ako ulazu dugorocno. -
Sad nam treba jedna jaka zelena da mozemo rec da smo se obranili ili vec ovo sad mozemo smatrat obranom?
-
@gandalf_zg je rekao u Day trading:
Ne znam niti sam gdje da ovo razmišljanje stavim pa eto završilo možda gdje i nije trebalo :)
Pratim neko vrijeme ove cikluse i ne znam da li je nekome palo na pamet ( ili da to prakticira) kad dolazi do ovakvih naglih padova prebacivati u tether?
Jer koliko sam vidio on drži stabilnost uglavnom cijelo vrijeme u ovakvim situacijama pa kao opcija "čuvanja" prilikom većih padova ne djeluje loše. Možda čak i bolje nego prebacivanje u fiat i onda vraćanje natrag.
Zanima me mišljenje iskusnijih lavova ovdje.@total-beginners je rekao u Day trading:
Graf pokazuje da si u pravu.
Npr, BitConnect, u zadnjih 7 dana sa 331$ na 15 $.
Tether isto u 7 dana, sa 1.01$ n 1.02$.Moje osobno mišljenje je da bi Tether mogao biti idući koji će past. Najtoplije savjetujem da ga izbjegavate ako je ikako moguće. Količina netransparentnosti kod njih je začuđujuća. Zbog korekcije je ljudima malo pao fokus s njihovih radnji, no malo malo se printa novih 100 milijuna dolara.
https://twitter.com/tetherprinter?lang=en
Bitconnect je bio najočitiiji ponzi ikad i svejdno su ljudi izgubili 2 milijarde dolara. Subredit im je već zatvoren, promotori na youtubeu brišu content u kojem su ga reklamirali. Svi se prave ludi.
200MA je prosijek cijene u zadnjih 200 svijeća.
-
Hvala Jolly. Ovaj video je odličan.
-
@katsu
Mislim da cemo ici jos nize, ove male bounceve hvataj na dnu i prodaj brzo, vjeruj mi kad bude obrana znat ces, bit ce JAKO vidljivo. -
Ma dobro nisam mislija na kompletnu obranu, pa sad idemo na 15k, nego ono obranili smo za sada 10k i mogu na miru otic na kavu bez 5 rifresa po minuti :D
A evo koracamo blizu 11k, sta bi smatra krajem ovog ludila? Vracanje u trokut? -
Tako je, najbolje će se vidjet na volumenu. Mora biti ogroman zeleni dildač na dnevnom grafu.
Kao kad je Jamie kupio dip u rujnu, ili Novigratz u studenom (to je ipak bilo manji volumen jer je i korekcija bila manja).
-
@cryptobegin
Trebali bi napravit malu skolu osnovnih pojmova za investitore i sto bi moglo pomoci long term traderima? -
Nešto malo sam već napisao ovdje.
http://www.cryptobegin.com/osnove-tehnicke-analize-kriptovaluta/
Bilo bi super još pokriti divergencije, Stoch i Ichimoku Cloud te Heiken-Ashi candles.
EDIT: Aha sad vidim da misliš baš i na izraze :) Ma meni svi ti izrazi zvuče blesavo na hrvatskom, ali super je ideja da se pojasne engleska imena sa značenjem na hrvatskom.
-
zeleni dildač izraz je ok. Vi što imate više iskustva, rast bitcoina je brži nego altova? Isplati li se prodati sve altove kako bi uvatio taj brži rast bitcoina, i onda kasnije ponovo kupio te altove. Ako me kužite?
-
@cryptobegin
Nisam ni vidio taj site :man_facepalming:
https://www.youtube.com/watch?v=dBPDxpA44aoNista ljudi upalite trade view, ucrtajte Moving average 150 i moving average 200, ako se odbijemo od 150 odlicno, to ja ciljam, ako padnemo dole, oprez i opet pokusaj na 200.
-
@cryptobegin je rekao u Day trading:
Nešto malo sam već napisao ovdje.
http://www.cryptobegin.com/osnove-tehnicke-analize-kriptovaluta/
Bilo bi super još pokriti divergencije, Stoch i Ichimoku Cloud te Heiken-Ashi candles.
EDIT: Aha sad vidim da misliš baš i na izraze :) Ma meni svi ti izrazi zvuče blesavo na hrvatskom, ali super je ideja da se pojasne engleska imena sa značenjem na hrvatskom.
Svaka čast. Nisam ni ja odmah ubra
-
-
@cryptobegin
A ta statistika je samo snap shot, da slikas na bounceu bit ce pozitivan omjer da slikas na dumpu bit ce negativan? -
@jollyroger nemam pojma kako lik vuče tu statistiku. par ljudi je pitalo, ali nije odgovorio.
-
Evo ga u točno 15.29 h na $9.977,19....