Day trading
-
Misli na sve koje imaju vrijednost, barem sam ja tako shvatio :)
-
@jollyroger Imam stan koji mi donosi 350 € mjesečno. Mislio sam od tog najma mjesečno 50€ ulagati u kripto. Muči me jedino transfer fee. Coin base mi kartično na 50€ klepi 2 € a SEPA transfer je 35 kuna. Što da radim ? Čekati 4 mjeseca pa uletiti sa 200 € ili mjesečno pa gubiti po transferu 2-4% ?
-
Ja bih odmah 1/7 godišnjeg prihoda uložio, umjesto 1/7 mjesečnog svaki mjesec, dok je cijena niska. :smile:
-
@total-beginners
Coinbase je preskup nemoj coinbase koristiti, pogotovo nemoj koristiti credit card, mislim da je mjesecna strategija uplate jako dobra, samo nek kapa, dugorcno odlicno dok god se drzis toga.Mozda da koristis bankovni transfer na coinbase racun umjesto sa karticom, mislim da je 0.5 eura fee, onda ne koristis coinbase za kupovinu i prodaju nego odes na gdax.com i tamo deposit i sa coinbase walleta prebacis u GDAX, onda na GDAXu kupis coine, ako koristis limit order nece platiti nista, limit order je narudjba po fiksnoj cijeni, i onda netko mora doci i prodati ti na toj cijeni, tj mora momentum cijene ici suprotno da bi te napunio, no dobro da ne idem sad u detalje oko tradeanja, samo makni karticu i koristi gdax, mozes i market buy i bit ce ti puuuuuno jeftinije.
-
JollY šefe, mi se ne razumijemo.
Kako postati screenshot ovdje ??? -
gore desno u tekst editoru imas upload gumb
-
sc, jucer sam u pola sata okrenuo, gledao sam i cnd kao swing opportunity
-
ko ima muda danas daytrejdati hehehe
-
@exxo
Cijeli dan tradeam lol
Bas sam prije 10 min zatvorio CND poziciju.
Oversould bounces su jummy, neka medi rade svoje, meni odgovara kako god.Ovih dana je ovako nekako
https://streamable.com/vkyof -
uh svaka cast. ja kad je ovakav uncerainty se ne usudim, mislim drugo je kupovat dipove, ali daytradeat se ne usudim
-
@exxo
Mislis pustiti da ti prenoci ili stoji malo duze position?
No way, ludost, jedino kad sam to napravio je ako je nesto oversold na hourly i kupio sam dno, ili neki inside bar tipa na 1day, a i onda cu gledati u ekran jos dugo dok ne vidim da je to stvarno potvrdjeno sa momentumom i dobrim volumenom u tom smjeru...Tesko je, ja se nadam da ce ovo pasti jos, gledam da li je ovaj wedge u igri, to bi bio idealan buy za dugorocno.
-
na dane kao jucer staviti neki suludp niski buy order je pametno, to sam mislio
-
Gdje ja otprilike lovim dno.
-
Jolly Roger slažeš li kakav graf ovih dana ili je situacija nepromijenjena ?...(komentiraš li na Advancu ? )lp
-
Kak sad stoje stvari sa tim trejdanjem. Se predviđa kakav pad il će sada biti neko razdoblje mira i laganog plutanja prema desno?
-
@ivantop
Stoji, jos se vise potvrdio, pogledaj sinoc kako smo se odbili od gornju crtu ko svicarski sat
Ma advance je komedija :)
@stjepan
Da smo napravili novi vrhunac, higher high, mogli bi reci da ce se nesto dogodili, ali sto se dogodilo, cijena je napravili novi nizi stepen (higher low) i onda nismo uspjeli higher high i sad smo u nigdjezemskoj, vjerovatno cemo imati par dana usku razinu trgovine ni gore ni dole i onda ce puknuti ili gore, pa probijemo ovaj wedge (inace ovo je bullish formacija, ocekujemo da se probije na gore, iako je meni vjerojatnije da cemo mozda ici dole opet unutar wedgea) ili ce puknuti dole pa cemo se spustiti jos nize, srusiti taj higher low sto smo napravili prije par dana i medi ce opet viti u kontroli dok ne dodjemo do dna wedga.
No sto se moze dogoditi, ima BTC trikove da zezne sviju, mozes dobiti lazno probijanje, pa nrp bude fake out prema gore i ljudi se uhvate i onda ne bude dovoljno snage i panika i pocne sell of i srusimo se nazad unutra jos jace, ili mozemo krenuti prema dole i bude fake out da smo se srusili van wedgea i ljudi pocnu panicariti i onda uleti neki jaki resistance i krene masovna kupovina i medi dobiju po nosu. Tako da treba biti oprezan i pratiti kakav je momentum i koliko ima snage u svakom pokretu, volumen je jako bitan....vidjet cemo, ovo je neka moja okvirna slika, sve su ovo otprilike scenariji koji su vjerovatniji od drugih, al sto se odluka tice vise se drzim price levels akcije kao sigurniji nacin od crtanja patterna i valova, pa ovo higher low i lower high i slicno ce biti puno preciznije, samo sto je to vise reaktivno.U biti da skratim, tesko je i meni ovo citati lol
Vjerovatno blagi pad, plutanje, pad jos veci.
Ako ne, i bude intenzivan rast gore onda smo JAKO JAKO bullish, mozda se vratimo nazad u rocket mode, ali treba bit oprezan da ne bude bull trap, pa ne bi jos uvijek swingo cak i u tom najoptimisticnijem slucaju.Evo bas gledam kako pokusavamo opet napad na crntu
-
Update
evo vise manje se nista nije promjenilo, malo smo iskocili iz wedge-a, ali jako jadno i onda smo se naravno strmoglavili dole, gledam 4h RSI downtrend isto smo se odbili, i daily RSI downtrend kao signale za promjenu, do tad, dosadno, gore dole, mozda neki oversold bounce. Mozda nas sustigne sMA135, pa posluzi jos jednom kao odlican bounce na tjednoj bazi, evo podize se, ako ga ucrtate na coinbase chartu vidjet cete koliko puta se BTC odbio u proslosti, a i ovdje se vidi prosli drop je stao tocno na sMA 135, preporucio bi da ga imate na chartu, cesto odigra ulogu.
-
Jos cu ja nesto i nauciti citajuci ova objasnjenja. Sad mi lagano sve te crtice pridobijaju znacenje.
-
@stjepan Pazi si na NEM, japanska burza je hakirana i izgubili su oko 500 milijuna NEM-a.
-
Nemam puno. Njega sam u međuvremenu smanjio i kupio neke altove koje nisam prije imao, tako da se neću ni truditi da ga sad prebacujem u nešto drugo. Neka sjedi i čeka sunčanije dane.